14/08/2015

7 mijë vetë vdisnin përditë në Kairo.Tre të katërtat e banorëve të Firences u varrosën në varreza të improvizuara brenda vetëm një viti makabër. Një e treta e Kinës avulloi përpara se bota të kuptonte atë që po vinte Shtatë mijë vetë vdisnin përditë në Kairo. Tre të katërtat e

  Një gjeni argjentinas në Barcelonë. Një bardhekaltër i rritur në Katalonjë. Për një njeri që thyen rekordet personalë çdo vit që kalon, duke fituar miliona zemra, kufiri i fundit për Leo Messin janë bashkatdhetarët e tij. Në Argjentinë, ku Maradona është Perëndi, është e vështirë që mitet dhe legjendat

Provat e ekzistencës së scrinium-it të Kishës Romane, e cila ishte edhe librari edhe arshiv, datojnë pas në shekullin katër. Në shekullin e gjashtë ajo u vendos nën primicerius notariorum, dhe në fund të shekullit të tetë, u emërua i pari Kardinal Librar i Kishës, i cili luante gjithashtu rolin

Të gjithë faktorët që ndikojnë në mënyra të ndryshme në tatëpjetën e civilizimeve Qindra vite më parë, në atë që është sot Hondurasi, Copan ishte një qytetërim i lulëzuar, një qendër e jetës kulturore të Maja-ve. Dhjetëra-mijëra vetë kishin ndërtuar shtëpitë në Luginën Copan. Megjithatë, pavarësisht rëndësisë që kishte, Copan

E kush do ta besonte? Si mund të rrëfehet denjësisht e gjithë kjo histori? Si ka luftuar Roma brenda vetvetes jo për lavdi, por për të qëndruar në këmbë – madje jo, Roma as që nuk ka luftuar, por me flori dhe me gjithë sendet e tjerë të shtrenjtë ka

Dinakëri dhe taktikë, por edhe marrëzi dhe gabime të rëndë janë ingredientët që, të përzier bashkë, sollën fillimin dhe fundin e betejës së përgjakshme të Salaminës, gjithmonë e kujtuar si një prej përplasjeve që kontribuoi për t’u mbyllur perësve dyert e Greqisë së lashtë dhe bashkë me të edhe Europës.