13/08/2015

Përbërësi kryesor i Universit është shumë i ndryshëm nga ai që mendojmë: nuk është “hapësirë e pastër”, por mizëri aktiviteti “kuantik”, që ende ka mbetur pa u kuptuar nga njeriu Kompleks, dinamik, plot me surpriza… Boshllëku nuk është aspak i mërzitshëm siç mund të mendohet: është nënshtresa mbi të cilën

Heronjtë e vërtetë të Telemark Data: 16-28 shkurt 1943 Objektivi: Shkatërrimi i impiantit hidro-kimik i Vemork Norsk në Telemark Protagonistët: SOE, Komando britanikë, rezistenca norvegjeze, Gjermania naziste Skena: Europë Në vitin 1942, gara për të ndërtuar bombën e parë atomike ishte ndezur. Ndërkohë që amerikanët dhe britanikët punonin me projektin

  Përgjatë të gjithë historisë, kultura ka qenë objekt i sulmeve. Siç ka thënë dikur historiani çek, Milan Hubl: “Hapi i parë në likuidimin e një populli është fshirja e kujtesës së tij. Shkatërrimi i librave, kulturës, historisë. Pastaj dikush duhet të shkruajë libra të rinj, të prodhojë një kulturë

Shfaqja e “super fuqive”, aftësive të jashtëzakonshme apo mbinatyrore, bashkon figura të mitologjisë dhe të letërsisë së çdo kohe. Eshtë një ide e lindur dhe e përsëritur gjatë të gjithë historisë, që u përket të gjithë kulturave dhe të gjithë epokave: një model i kudondodhur. Në këtë intervistë, për të

Bettino Craxi i dha në fshehtësi të plotë Shteteve të Bashkuara bazën e Sigonella-s për një operacion ushtarak jashtë NATO-s dhe, nga ana e tij, e kritikuar ashpër. E ka bërë të njohur një gjë të tillë një notë konfidenciale e shkruar në pranverën 1986 prej sekretarit të atëhershëm amerikan

Nëse një apo dy gota verë të ruajnë shëndetin, kjo është e debatueshme ende. Megjithatë, studime të reja shkencore u ofrojnë ndoshta të apasionuarve pas verës, një tjetër arsye për të shijuar nektarin e Zotave. Rrushi i kuq dhe vera e kuqe përshpejtojnë metabolizmin. Nuk është se do të të