12/08/2015

Shumë media nga e gjithë bota kishin publikuar një lajm në të cilin tregohej një histori e një babai i cili në Dubai kishte shkaktuar indirekt vdekjen e vajzës së tij. Siç shkruanin mediat e huaja dhe jo vetëm, deri sa po lahej në det vajza, në një moment kishte

Zbulimi i qënive të gjalla jashtëtokësore është tashmë detyrë e instrumentave tona. Nuk jemi larg: Pas jo më shumë sesa dy dhjetëvjeçarëve, falë progresit të teleskopëve hapësinorë, mundemi të zbulojmë ndonjë formë të jetës aliene nga jashtë sistemit tonë diellor. Kërkimi mbi planetët e ngjashëm me Tokën, në fakt, është

Data: 26 mars 1945 Objektivi: Clirimi i kampit të robërve të luftës Oflag XIII-B, dhe shpëtimi i dhëndrrit të Patton, John Uaters Palët ndërluftuese: Ushtria e SHBA, Ushtria gjermane, Garda vendëse Skena: Europë I planifikuar nga Gjenerali Patton dhe komanduar nga Kapiteni Abraham Baum – qëllimi i Task Force Baum

Romanet e Tolstoit janë të mbushur me citime matematikore dhe shkencore Të gjithë e njohin parimin e Ana Kareninës, të Leon Tolstoit: ‘Të gjithë familjet e lumtura ngjajnë mes tyre, çdo familje e palumtur, është e tillë në mënyrën e vet”. Por të paktë janë ata që njohin parimin e

22 Dhjetor 1849 Në prill 1849, shkrimtari rus me shumë ndikim, Fjodor Dostojevski u arrestua bashkë me disa anëtarë të tjerë të Rrethit Petrashevski, një shoqëri e fshehtë intelektualësh, të cilët mblidheshin rregullisht për të diskutuar për letërsinë e ndaluar nga Nikola I, Perandori i Rusisë. Tetë muaj më vonë,

Nëntor, 1964 Në nëntor 1964, nga frika e lidhjeve të tij me Partinë Komuniste, përmes mikut dhe këshilltarit të tij politik, Stanley Levison, FBI i dërgoj këtë letër anonime Martin Luther King Jr, një letër shumë alarmuese në fakt, bashkë me një kasetë ku ishin regjistruar gjëra që supozoheshin të