12/08/2015

  Paraja që krijon paranë, që krijon pushtetin, që krijon paranë… Gjarpëri mitologjik që ushqehet me bishtin e vet GUSTAVO ZAGREBELSKY Një imazh që ndoshta mund të përbëjë një sintezë efikase dhe mund të ofrojë ndonjë sugjerim është ai i gjarpërit mitologjik që kafshon bishtin e tij, duke u ushqyer

  Aaron Sheehan Dean Profesor Aaron Sheehan Dean është Profesor i Studimeve Jugore në Louisiana State University. Ai është autor i librave si “Përse luftuan Konfederatat”, si dhe “Atlas Historik Konciz i Luftës Civile Amerikane”. Eshtë lektor i historisë së shekullit 19 të Amerikës Po sikur të kishin fituar shtetet

  DR ERIC SWEDIN Dr Eric Swedin është profesor i departamentit të Historisë në Universitetin e Ueber State në Utah, SHBA. Ai është autor i shumë librave, përfshirë: “Kur qanë engjëjt: Një histori me “sikur” e krizës së raketave në Kubë” dhe “T’i mbijetosh bombës”. Ai jep gjithashtu leksione në

  Nga Sokrati, tek Don Kishoti, fati i atyre që kërkojnë drejtësi. Njëri mbronte lirinë e mendimit; tjetri idealin. Ja përse çdokush mund të gjejë veten tek ata Nga Shën Gjon Pagëzori tek Seneka, nga Rudolf Ualsh tek Ana Politkovskaja, ata që thonë të vërtetën dhe ekzekutuesit e tyre zënë

Herman Webster Mudgett është një prej vrasësve serialë më famëkëqinj të historisë. I njohur më mirë si Dr. Henry Howard Holmes, ose thjeshtë H H Holmes, ai është akuzuar se ka vrarë deri 200 vetë, në mënyra nga më të ndryshmet dhe më të tmerrshmet. Eshtë një rrëfim shastisës me

Sot WikiLeaks, platforma ndërkombëtare e filtrimeve, filloi një fushatë financimi masiv (‘crowdfunding’) për të rikompensuar me 100 mijë euro atë që arrin të filtrojë një prej marrëveshjeve, që sipas komunikatës së lëshuar nga organizata, është krijuar për të formuar një “regjim të ri ligjor” në Europë dhe që do t’i