11/08/2015

27 qershor 1940 Eshtë e vështirë të imagjinosh stresin e përjetuar nga Winston Churchilli në qershor 1940, vetëm pak muaj pasi u zgjodh për herë të parë Kryeministër. Lufta e Dytë Botërore po fitonte ritëm dhe ishte gjatë këtij muaji, që Churchilli mbajti tre fjalime të paharrueshëm dhe frymëzues në Dhomën

Al-Biruni, një studiues pers i shekullit 11, ishte i pari që përdori sekondat për të matur kohën, duke e ndarë ditën në orë, minuta dhe sekonda, por edhe në të tretat (një të gjashtëdhjetat) dhe të katërtat (një e gjashtëdhjeta e një të tretës). Si e tillë, sekonda u përcaktua

Nga Bonnie dhe Clyde, tek dyshja e snajperëve vrasës në Uashington dhe në Merilend. Nga Frank dhe Jesse James deri tek vëllezërit psikopatë Menendez, që nuk kursyen as babanë dhe nënën e tyre. Ja një listë e dysheve vrasëse që kanë tronditur Amerikën për një shekull të tërë BONNIE DHE

Njerëzit nuk janë aq të ndryshëm sa mendojnë. Të gjithëve na lidhin këto fakte psikologjike. Kënga juaj e preferuar sigurisht është e lidhur me një ngjarje emotive. Sa më tepër shpenzoni për të tjerët, aq më të lumtur jeni. Shoqëria me njerëz të lumtur ju bën më të lumtur. Njerëzit

Lojëra, agresione, frymëmarrje, rënie: momentet e jashtëzakonshëm të përditshmërisë së jetës së kafshëve, të kapura me tempizëm dhe ndjeshmëri të madhe, në një seri fotografish për poster

Historia në përgjithësi magazinohet në trurin tonë si një linjë e vazhdueshme, e ndarë në periudha, të cilave u kuptojmë vetëm pjesërisht kohëzgjatjen dhe kompleksitetin. Duke vënë përballë epoka dhe vende të Tokës, mund të vetëdijësohemi se sa shpesh historia mund të na “gënjejë”, ose thjeshtë të na bëjë të