10/08/2015

1. Përveç shumë frikërave, që trazojnë shpirtin e njeriut, ka njerëz që tmerrohen edhe nga dhëmbët. Kjo lloj frike quhet odontofobi. 2. Gjerësia e një tornadoje mund të shkojnë nga më pak se dhjetë oborre shtëpish deri në më shumë se një milje. 3. Në Johanesburg të Afrikës së Jugut,

Nga Jim Hoagland “The Washington Post” Ish-zyrtari i KGB-së i ulur përballë meje ngriti dorën, për të ndërprerë monologun tim të shkurtër mbi luftën “hibride” të Vladimir Putinit në Ukrainë. Ishte padyshim puna e dikujt të formuar nga shërbimi i inteligjencës sovjetike, po thosha unë, dhe që është ekspert në

Dashurohemi pas asaj që ndërtojmë me duart tona, besojmë se rimat thonë të vërtetën, shpesh herë e mbivlerësojmë vetveten dhe mjafton një “zgjedhje e tretë” për të na çuar tek zgjedhja e gabuar: gabimet e mendjes të para nga psikologët Do ta mendoj…. Sa herë duhet ta keni thënë, duke

Një qytet i vërtetë, të cilit i mungojnë vetëm qeniet njerëzore. Quhet MCity dhe e ka projektuar e realizuar Universiteti i Michiganit në SHBA, për të testuar makinat pa shoferë dhe për të përsosur programet kompjuterikë që do t’i drejtojnë ato në rrugët tona, sigurisht në të ardhmen. SI NJE

Bëni një fluturim në Mars dhe krateret e tij përmes kësaj videoje, sepse ia vlen vërtetë të largoheni nga Toka për pak minuta…

1. Andorra, vendi i vogël evropian në kufirin mes Francës dhe Spanjës, ka një normë papunësie zero përqind. 2. Në vitin 1998, një ligj të miratuar në shtetin amerikan të Virxhinias, i lejonte shoferët të mbanin viktimat e shkaktuara prej tyre në rrugë, për aq kohë sa ata e raportonin