08/08/2015

1870: Parisi u përpoq të ndalë Berlinin, dhe i shkoi shumë keq. Lufta zgjati më pak se një vit, nga 1870 deri në 1871. Por sanksionoi fuqinë e Gjermanisë së Madhe dhe rënien e pandalshme të perandorisë franceze Në 1 prill 1867, në Paris inaugurohej Ekspozita Universale: më e madhja

Nga Joachim Mohr & Matthias Schepp “Der Spiegel” Në një intervistë të Spiegel, ish-lideri sovjetik Mikail Gorbaçov diskuton mbi moralin dhe politikën në epokën bërthamore, kriza në marrëdhëniet ruso-amerikane dhe friken e tij se arma atomike do të përdoret një ditë. Spiegel:Kur ju nisët bisedimet me presidentin amerikan Regan, për reduktimin

Nga Sigmar Gabriel “Huffingtonpost.it” Nëse jeta në Gjermani do të gjykohej vetëm nga komentet e lexuesve të gazetave në internet dhe rrjetet sociale, do të mbërrihej në një përfundim shqetësues:se Gjermania është një vend racist, i pashpirt dhe mjaft budalla. Dhe në fakt është e vërtetë:ajo që prodhohet në Facebook, Twitter etj,