07/08/2015

23 Janar 1970 Në vitin 1970, përpara se Francis Ford Coppola të kish zënë vend në karriken e regjisorit, autori i librit “Kumbari”, Mario Puzo shkruajti dhe i dërgoi këtë letër Marlon Brandosë, të vetmit njeri që ai dëshironte të merrte rolin e Don Vito Corleones, në përshtatjen për ekranin

20 Nëntor 1905 Mark Tueini, autori i paimitueshëm i shumë veprave, ndër më të famshmet e të cilave janë “Aventurat e Hakëlberri Finit” dhe “Aventurat e Tom Sojerit”, pa gjatë jetës së tij më shumë sëmundje dhe dhimbje, se shumëkush tjetër. Në vitin 1872, ai humbi një djalë 19-muajsh, Landgonin,