07/08/2015

Vincent Van Gogh vdiq në Auvers-sur-Oise(në Francë) 29 Korrikun e 1890-ës: ekzaktësisht 125 vite te shkuara. Tetë momente interesante për të kujtuar një nga personalitetet magjepsëse të të gjitha kohëve. Qirinjtë. Për të pikturuar gjatë natës e për të ndriçuar telajon e paletën, Van Gogh vishte shpesh një kapele prej

Nga David Ignatius “Uashington Post” Uashington – Pas disa vitesh hapa të gabuara, Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj, më në fund duket se janë pranë formësimit të një strategjie në luftën kundër Shtetin Islamik në Siri, edhe pse vazhdojnë paralelisht përpjekjet për një zgjidhje politike me Damaskun. Makthi

Nga Gregg Herken “Washington Post” Në 6 gusht të vitit 1945, Shtetet e Bashkuara hodhën bombën atomike në qytetin japonez të Hiroshimas. Një tjetër bombë, shkatërroi në 9 gusht Nagasakin. Dekada më vonë, polemika dhe informacione të rreme rrethojnë ende vendimin për të përdorur armët bërthamore, gjatë Luftës së Dytë

Data: 18 prill 1943 Objektivi: Vrasja e Admiralit Yamamoto, komandant i Marinës Perandorake Japoneze Palët Ndërluftuese: Marina e SHBA. Marina Perandorake Japoneze Skena: Paqësori 7 dhjetor 1941. Dita kur Japonia sulmoi marinën e SHBA në Pearl Harbour dhe kur Amerika hyri në Luftën e Dytë Botërore. Njeriu që planifikoi sulmin?

A janë përdorur vrasës në kushtet e hipnozës pë kryerjen e vrasjeve politike? A është provë për këtë Projekti MK-ULTRA i CIA-s? Po “vdekjet” e dyshimta që e pasuan atë? Dhe mbi të gjitha, a veproi nën kontrollin hipnotizues Sirhan Sirhani, kur vrau Robert F. Kennedyn në Hotel Ambasador? Cfarë

Edhe nëse Mari Magdalena ka qenë nusja e vërtetë e Jezusit – dhe kjo është një NESE e madhe – nuk ka garanci që nga bashkimi të ketë patur fëmijë. Por është një cështje të dhënash historike, që shumë dinjitarë të hershëm të Kishës, nga Shën Pjetri tek Shën Pali,