06/08/2015

1.Shtatë për qind e amerikanëve pohojnë se nuk lahen kurrë plotësisht. 2. Kryeqyteti i Norvegjisë, Oslo, është qyteti më i shtrenjtë në botë. Një gallon naftë (3.5 litra) kushton thuajse 5 dollarë, dhe duhen 1.32 dollarë për cdo përdorim te banjove publike. 3. Studiuesit kanë zbuluar, se mjekët që kalojnë

Bota demokratike e fitoi Luftën e Ftohtë, por ka nënvlerësuar këmbënguljen e kërcënimeve të reja ndaj lirisë. Nga Christopher Walker “Wall Street Journal” Për demokracitë, ishte mëse i nevojshëm triumfi në betejën e gjatë kundër komunizmit sovjetik. Lufta si gjeopolitike, ashtu edhe ideologjike, apeloi për investime ushtarake, durim dhe vendosmëri.

1.Më shumë njerëz vriten çdo vit nga gomerët, sesa nga aksidentet ajrore. 2.Një grua në Arabinë Saudite mund të kërkojë deri edhe divorcin, nëse burri i saj nuk i jep kafe. 3.Gjatë jetës tuaj, ju do të hani rreth 27 mijë kg ushqim, dhe kjo është sa pesha e rreth

Data: Korrik 1945 Objektivi: Dorëzimi i bombës atomike Little Boy tek Forcat Ajrore të SHBA Palët ndërluftuese: Marina e SHBA, Marina Perandorake Japoneze Skena: Paqësori 30 korrik 1945. Një anije e vetmuar po shkon nga Guam në Filipine. Krejt papritur, dy shpërthime hedhin në erë harkun e anijes. Ajo nis

Yannos Papantoniou A do ta shkatërrojnë telashet e Greqisë unionin monetar të Europës, apo do të zbulojnë se si duhet shpëtuar? Marrëveshja e fundit e shumëdiskutuar e shpëtimit – që disa e kanë krahasuar me Traktatin e Versajës të vitit 1919, me Greqinë në rolin e Gjermanisë – ofron kthesën

T’i dorëzohesh çastit është madje e drejtë. E dinin mirë indianët e Amerikës. Zakonet dhe tregu na shtyjnë që të djegim eksperiencat dhe objektet në një moment, duke iu kundërvënë një tradite të tërë perëndimore, e dedikuar ndaj idesë së qëndrueshmërisë në kohë. Por mund të mos jetë domosdoshmërisht kështu