05/08/2015

Zgjati pesë muaj përballja mes 18 vendeve të Eurozonës dhe Athinës. Me sa duket për t’u rikthyer atje ku ishin. Por negociata e gjatë nuk ishte e kotë: ajo u mësoi demagogëve që, mund të jetë e kollajtë të fitosh zgjedhjet duke premtuar Hënën, por kundërvënia ndaj rregullave të përbashkëta

Ishte e thjeshtë në kohët e dikurshme. Supozohej që kishe vdekur, sapo zemra pushonte së rrahuri. Sot, është shumë më e vështirë të përcaktosh nëse dikush ka vdekur vërtetë Përfytyroni pak këtë skenë: një burrë lakuriq qëndron shtrirë në shtrat. Sytë i ka mbyllur, kraharori i lëviz lartë e poshtë.

A do të bëhet Irani parajsa e investitorëve të huaj ? Thierry Coville. Studjiues. specialist i Iranit. I, Instituti i marrëdhënieve ndërkombëtare Strategjike,Francë Në sajë të marrëveshjes  të përfunduar midis fuqive të mëdha dhe Teheranit  e cila parashikon heqjen e sanksioneve duke filluar nga viti 2016, Irani prêt një  vërshim

Wayne Adams dhe Catherine King janë një çift nga Kanadaja, të cilët jetojnë apo duhet të themi pluskojnë, në Kolumbinë Britanike. Dhe ne duhet të themi ndoshta pluskojnë, pasi çifti është duke jetuar në Freedom Cove/Limanin e Lirisë, në kompleksin pluskues që mbahet vetë, në verilindje të Tofino-s, Kolumbia Britanike. Shtëpia

Nga Robert Kuttner  “Huffingtonpost.com” Në fund të Luftës së Dytë Botërore, pas një tmerri të përgjakshëm që i kushtoi botës 80 milionë jetë njerëzish, liderët amerikanë ishin të vendosur të mos lejonin që Gjermania të rritej sërish, në atë masë sa të masakronte fqinjët e saj. Pra, aleatët hartuan një plan, për

Nga Carter Malkasian “Washingon Post” Bota mësoi javën e kaluar, se udhëheqësi i talebanëve Muhamed Omar ka vdekur, dhe se kjo mund të ketë ndodhur që në prill të vitit 2013. Ky ishte një lajm i keq për bisedimet e paqes, dhe një zhvillim pozitiv për Shtetin Islamik. Omar, ishte