02/08/2015

Imagjino sikur këto fise paqësore të mos ishin bastisur ndonjëherë dhe tokat dhe jetët e tyre të mos j’ua merrnin. Historia e botës tonë do të kishte ndodhur komplet ndryshe. Ne do të ishim në kontakt me natyrën, veten tonë dhe Tokën. Ne do të ishim të aftë të lidheshim

Lufta në ishujt Falkland dhe sekreti i fitores së britanikëve ndaj forcave argjentinase. Thënë thjeshtë, armët dominuese në fitoren në Atlantikun Jugor ishin helmetat – një forcë mjaftueshëm e fuqishme për të kapërcuar të gjithë llojet e mangësive në pajisje dhe organizim. Por kjo qe një epikë që ndodh vetëm

DESHMITARE TE HISTORISE / Portret i Tomas Edisonit, sipas ndihmësit të tij Shpikjet e Tomas Edisonit ndryshuan botën. Shumë pak njerëz kanë patur një ndikim kaq të madh mbi brezat e ardhshëm, sa ai. Ai ishte një shkencëtar dhe shpikës me prodhimtari shumë të lartë, frymëzimet e të cilit, përfshirë