01/08/2015

Didier Billion, Studiues, Instituti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike Francë Dy vite pas  largimit  të ish presidentit  Mohamed Morsi, si e cilësoni ju atmosferën politike egjiptiane ? Çfarë ka mbetur nga manifestimet dhe kryengritjet e vitit  2011 ? Fatkeqësisht nuk ka mbetur ndonjë gjë e madhe nga këto lëvizje kundërshtuese .

Nga Barry Ritholtz “Bloombergview” Unë gjithnjë e cilësoj diçka zbavitëse, sa herë që dikush shpreh habi, sesi ka mundësi që nga paketat financiare të shpëtimit për Greqinë, nuk kanë përfituar qytetarët grekë. “Ndihma në para shkon në Greqi, vetëm për të ikur sërish prej andej”- shkruante së fundmi gazeta “New

Nga Paul Krugman “New York Times” Politikanët që udhëheqin gjatë periudhës së bumit ekonomik, shpesh zhvillojnë iluzionet e kompetencës. Ju mund ta shihni këtë në SHBA:Xheb Bush, mendon se i di sekretet e rritjes ekonomike, për shkak se ai qëlloi të ishte guvernator, kur Florida po përjetonte një flluskë gjigande

Shfarosja e Dhelprës së Shkretëtirës Data: 10-18 nëntor 1941 Objektivi: Vrasja e Marshallit Ervin Rommel Palët ndërluftuese: Komando britanikë, Afrika Korps Skena: Afrika e Veriut Afrika e Veriut, dimri i vitit 1941. Forcat e Rommelit kishin bllokuar forcat britanike në rrethimin e Tobrukut dhe po kërcënonin që të merrnin Egjiptin.

Një historian ushtarak shpjegon përse Lufta e Parë Botërore ndodhi, dhe si ajo ndryshoi gjithçka Siç ka thënë një ushtar indian që i shkruante shtëpisë që nga fronti prëndimor në 1915, “kjo nuk është luftë, ky është fundi që po pëson bota”. Dhe kështu ishte. Bota që vdiq në fushat

Në “duart e Djallit” Përgjatë të gjithë kohërave, shkencëtarë të një shkolle apo një shkolle tjetër kanë kontribuar me risitë dhe shpikjet e tyre në botën e mjekësisë, alkimisë, kimisë, fizikës e kështu me radhë. Shumica e këtyre dhuratave që ata i kënë bërë botës, kanë qenë jashtëzakonisht shumë të