Home»Analiza»Të gjitha fytyrat e terrorizmit

Të gjitha fytyrat e terrorizmit

 

Karim Émile Bitar*

Nga Tunizia në Kuvajt, kërcënimi xhihadist vazhdon që të zgjerohet. Faji është edhe i dështimit kolosal të luftës kundër terrorizmit

Screen Shot 2015-07-07 at 17.55.39

Amerikanët e quajnë Black Friday (E Premtja e Zezë) ditën e uljes së çmimeve pas Festës së Falenderimit. Për britanikët, Bloody Friday (E Premtja e Përgjakshme) është 21 korriku 1972, dita në të cilën IRA (Ushtria Republikane Irlandeze, shënimi im.) shpërtheu 26 bomba dhe autobomba në Belfast. 26 qershori 2015 ka qenë një tjetër e premte e zezë dhe e përgjakshme. Në Saint-Quentin-Fallavier, në rajonin francez të Isère, është gjetur një kokë e prerë në gardhin e një kompanie produktesh kimike. Në Sousse të Tunizisë, nja 40 turistë janë vrarë me një pushkë…


 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *