31/07/2015

Nga Ulrich Speck “EU Observer” Nëse ka një njeri që deri tani përfaqëson imazhin e gjermanit të shëmtuar, ky është Volfgang Shojble. Ironikisht, ministri gjerman i Financave është edhe aktori në dramën e tanishme të euros, që është më i përkushtuari për ta vendosur monedhën e përbashkët, mbi një bazë të qëndrueshme.

Nga Valeria Termini “Huffingtonpost.it” Në këto ditë të vështira dhe serioze për ekzistencën e Bashkimit Evropian, besimi midis vendeve anëtare është vendimtar për të shëruar plagët, rindërtuar një rrugë të kohezionit politik dhe hyrë në një fazë për rritjen e Unionit, pa të cilat projekti evropian kërcënon të shpërbëhet nën

Nga Remi Bourgeot, ekonomist i zonës euro dhe tregjeve të reja,Instituti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike, Francë Madhësia e hendekut midis qeverisë franceze dhe gjermane mbi çështjen greke është mbivlerësuar . Ballafaqimi retorik për paketën e ndihmës së tretë në vend ka tendencë për të fshehur realitetin e situatës aktuale në