28/07/2015

Shumica e njerëzve janë njohur me krijimin e Adamit dhe Evës përmes librit të Zanafillës. Por historia e krijimit të njerëzimit në mitologjinë greke, është ndoshta më pak e mirënjohur, dhe është në mënyrë të debatueshme më e errët në ton, kur krahasohet me Zanafillën. Si fillim, burrat dhe gratë

Nga Matthew Del Santo Pak ditë më parë, presidenti francez Fransua Holond, ka deklaruar angazhimin e tij në parim për krijimin e një qeverie të eurozonës, me shtimin e një buxheti të caktuar si dhe të një parlamenti për të siguruar kontrollin demokratik. Ky është me tepër një hap i

Greqia është futur në një rreth vicioz të borxhit, që shkakton në një nevojë të vazhdueshme për stimuj Nga Maurice Glasman & Jon Cruddas Theksohet shpesh, se Athina është vendlindja e demokracisë. Qyteti, cilësohet shpesh edhe si djepi i ekonomisë së tregut. Tregtia detare, lidhte portet e qyteteve të Mesdheut

Che Guevara ishte qenia njerëzorë më e plotë e kohës sonë (Zhan Pol Sartri) nga Jerry A. Sierra Revolucioni kuban ishte 5-vjeçar në vitin 1964, kur Ernesto Che Guevarës iu ofrua një shpërblim financiar për të folur në Universitetin e Havanës. Guevara ishte njëri prej të paktëve të huaj që

Si u shndërrua në një ikonë kaq në modë togeri i pamëshirshëm i Fidel Kastros? “Në fund, ai është një simbol i dikujt që ishte i gatshëm të hynte në luftëra me çdo kusht. Ky lloj miti është më i fuqishëm, se sa realiteti i dikujt që në jetën e

Historia e një parku që u ndërtua brenda natës, për një tekë të diktatorit. Fiksimi se mos e helmonin, që e shtyu të dezinfektojë duart, pas takimit me Mbretëreshën Elisabetë. Si e bëri qenin kolonel, dhe si i la të vdesin në rrugë të moshuarit që zgjidhnin vetëvrasjen… Ndodh herë