27/07/2015

Gjuhët, ashtu si kockat dhe ADN mund të ofrojnë ide se cilët mund të kenë qenë paraardhësit tanë. Ashtu si biologët kërkojnë gjenet apo tiparet fizike që ndajnë dy specie, në mënyrë që të rindërtojnë se si mund të jetë dukur paraardhësi i tyre i përbashkët, edhe gjuhëtarët ndërtojnë pemë

Të gjithë europianët modernë mbartin “firmat” gjenetike të tre grupeve që migruan në Europë mes 45000 dhe 4500 vjet më parë: gjahtarët, bujqit e Neolitit dhe Jamnajat. Studimet e ADN-së moderne dhe të lashtë kanë nxjerrë prova edhe për dy popullsi “fantazmë”. Shenjuesit gjenetikë nga popullsiua e parë fantazmë, Euraziatikët

ROJE NE ISHULLIN E PARAJSES. Disa vite më parë, Ben Southall, nga Petersfieldi në Britaninë e Madhe, fitoi përballë pothuaj 35 mijë kandidatëve të ardhur nga e gjithë bota, për t’u punësuar si “roje” i Ishullit Hamilton, në Barrierën e Madhe të KOraleve. Paga shumë e mire, mbi 110 mijë

Pra, të gjithë flasin për Model Deutschland: për një Gjermani model i shtetit social, prosperitetit ekonomik dhe stabilitetit politik. Pikat e forta? Ekonomia sociale e tregut dhe Sozialpartnerschaft (partneriteti social dhe fuqia bashkë-vendimarrëse e sindikatës në kompani), federalizmi social, ndarja e pushteteve, e zbatuar rigorozisht dhe mbrojtur me xhelozi. Një

Heronjtë e Guackës së Moluskut Data: 7-12 Dhejtor 1942 Objektivi: Vendosja e minave në anijet gjermane të mallrave të ankoruara në Bordo, fundosja e anijeve, arratisje në Spanjë. Palët ndërluftuese: Marinsat mbretërorë, marina gjermane Skena: Europë Gjiri i Biscay, 1942. Një nëndetëse britanike del në sipërfaqe disa milje larg nga

1. Kultura e Tapetit të Kuq i ka fillesat në Greqinë e lashtë. Përmendja më e hershme ka qenë në dramën “Agamemnoni”, ku “Rruga Crimson” përdorej për të treguar pozitën, ndërsa ishte një luks që i përshtatej vetëm perëndive. 2. Kryetarët e bashkive të Kartagjenës dhe Romës, nënshkruan një traktat