26/07/2015

Nga hapësira e thellë arrijnë thërrmija shumë të vogla, miliona e miliona herë më të lehta se sa një kokërr rëre, me energjinë e një topi futbolli… Kush i prodhon? EDhe si? Është një dush thërrmijash me energji shumë të larta, ajo që hera herës “sulmon” Tokën. Rreze kozmike protonesh

Nga qentë antitank, tek strategjia e pelave. Nga lakuriqi-bombë, deri tek majmunët në luftë. Kafshët i kanë shoqëruar gjithnjë burrat në luftë. Ato kanë mbajtur mbi shpinë ushtarët tanë dhe tërhequr topat. Nëse ju mendoni se kaq është e gjitha, atëherë lexoni historitë e disa prej përdorimeve më të çmendura

Në mes të një skene të madhe televizive në rrethinat e Torontos, qëndron një vilë angleze e rrënuar, e cila është një nga gjërat më befasuese që ne kemi parë ndonjë herë, por jo lloji i vendit ku t’i do të dëshiroje të flije. Allerdale Hall, siç është regjistruar në

Seria: Njerëzit më të mistershëm dhe të talentuar në botë Fermeri vietnamez Thai Ngoc u sëmur nga ethet në vitin 1973, ndërsa në pamje të parë nuk kishte ndonjë gjë të pazakontë. Por kur ethet e larguan, ai filloi të vuante nga një formë e rëndë e pagjumësisë. Duke menduar

Seria: Në Mars dhe përtej, ja misionet e të ardhmes së afërt SOLAR ORBITER. Sateliti i NASA-s për eksplorimin diellor është gati që të niset përreth yllit tonë në vitin 2018. Do të shtyhet deri në 0.21 njësi astronomike nga sipërfaqja e tij (ose më saktë në një të pestën

Neuronet shumohen në një normë prej 250.000 syresh për minutë gjatë shtatzënisë së hershme. Truri i njeriut përbëhet nga rreth 75 përqind ujë. Pilivesat janë të afta për të fluturuar deri 60 milje në orë, duke i bërë ato një nga insektet më të shpejta në botë. Në fakt është