24/07/2015

Kur shkruajti letrën e mëposhtme në vitin 1966, Marlon Brando ndodhej mbi Oqeanin Atlantik, duke fluturuar nga Nju Jorku në Londër. Në avion ndodhej edhe marrësja e letrës – një stjuardesë e cila, pasi ishte kujdesur për një pasagjer, shëndeti i të cilit ishte përkeqësuar, kish kaluar pjesën më të

Perëndimi më i bukur i vitit në Manhatan ndodh dy herë në vit: në 28 maj dhe në 12 korrik, kur Nju Jorku transformohet në një Stonehenge gjigand.

Ndërsa shumë evropianë shikojnë me ankth nga Greqia, disa kanë frikë tani për të ardhmen e Italisë. E megjithatë kryeministri energjik Renzi do të krijojë përshtypjen se ekonomia italiane ka nisur kursin e zhvillimit Borxhe të mëdha, një ekonomi në stanjacion, një shërbim publik i fryrë dhe joefikas – para

Nëse në vendet anglo-saksone, supersticiozët ia kanë frikën të premtes, 13 (që ka frymëzuar dhe një seri filmash horror), dhe në Itali ndokush sheh me dyshim numrin 17, në pjesën tjetër të botës janë të tjerë numrat që shqetësojnë njerëzit, ndonjëherë me arsye. Kompania telefonike bullgare Mobitel pezulloi numrin 0888

Nga Anne-Marie Slaughter Uashington DC – Negociatat që çuan deri në marrëveshjen e fundit paraprake mbi borxhin e Greqisë, nxorrën në pah dy vizione konkurrente në Bashkimin Evropian: politikën fleksibile, njerëzore dhe të bashkimit politik, të përqafuar nga Franca si dhe bashkimit ligjor dhe të fokusuar kryesisht tek ekonomia, e

Njerëzit kanë besuar prej një kohë të gjatë, se diçka prej tyre arrin t’i mbijetojë vdekjes (edhe pse pretendimet e disa njërëzve se kanë shkuar përkohësisht në botën e përtejme, janë njëra më e cuditshme se tjetra). Edhe pse ky subjekt është përcjellë nën shumë emra përgjatë shekujve, shumica e