23/07/2015

Çështja “Dred Scott”, ishte njëri prej rasteve gjyqësore që u shndërruan në një pikë referimi në historinë e Shteteve të Bashkuara, ku edhe pas 11 vite liri, Scott ishte ende një rob. Ai përbënte ndërkaq një kapitull të madh në konspiracionin e “Pushtetit të skllevërve”, dhe vendimi sqaroi se cilën

1. Tomas Uatson, i cili ishte presidenti i kompanisë IMB në vitin 1943, parashikoi se ndoshta do të kishte një treg botëror për vetëm 5 kompjutera. 2. Banania u prezantua zyrtarisht në vitin 1876 në SHBA gjatë ekspozitës “Filadelfia Centennial”. Bananet ishin mbështjellë me letër varak dhe u shitën për

Valkirietë mund të kenë ndikim në rezultatin e betejës, ndonëse vetëm me miratimin e Zotit të Madh, Odinit. Ato mund të zgjedhin një dashur njerëzor, dhe mund të kenë tendencat njerëzore të xhelozisë gjithashtu. Ndonëse punojnë për më të epërmin e Zotave, Valkirietë janë të ngjashme me shumë prej zotave

Nasa ka lajmëruar zbulimin e Kepler 452B nga ana e teleskopit të saj Kepler – një planet shumë i ngjashëm me tokën në galaksinë Rruga e Qumështit, i cili mund të ketë ujë të lëngshëm në sipërfaqe. Ky është planeti më i ngjashëm me Tokën që është zbuluar ndonjëherë. Ai

Një skenë që ka të gjithë treguesit e një spoti elektoral, ajo në të cilën protagonistë janë presidenti i shumëdiskutuar bjellorus, Aleksandr Lukashenko dhe aktori i famshëm francez, gerard Depardieu. Të dy janë filmuar nga televizioni kombëtar, teksa Lukashenko i mëson Depardieusë se si të korrë barin në rezidencën e

Eshtë zbuluar se ka trupa gjigandë të lidhur me kokat e mëdha në Ishullin e Pashkëve. Statujat janë krijuar prej shkëmbit vullkanik nga polinezianët e lashtës, mes viteve 100 – 1800. Statujat e gdhendura përmbajnë madhe edhe art të skalitur në pjesët e jashtme të trupave. Domethënia e tyre nuk