22/07/2015

E pavërtetë. Mund të ketë ndodhur ta keni menduar pasi keni arritur me sukses një detyrë që dukej e paarritshme. Por fakti që ia keni dalë brenda afatit nuk do të thotë që keni bërë një punë me cilësi. Stresi është një stimul efikas që shtyn të përshpejtosh kohën dhe

Ky element i lehtë, i përdorur për të bërë pilula dhe ilaçe, është baza e një misteri që për shumë kohë ka vënë në krizë astronomët Mbi Tokë, për fat, litiumi nuk mungon. Shumë i përdorur për bateritë e celularëve dhe si ilaç kundër depresionit, ky element kimik gjendet me

Shoqata Mbrojtëse Amerikane (APA), u formua me një qëllim madhor në mendje – të parandalonte që katolikët të mbanin poste publike. Ajo u themelua në Ajoua në vitin 1887, në përgjigje të bindjes se Kisha Katolike e Romës, kishte një axhendë të errët: të kundërshtonte të gjitha vlerat që mbronte

  Në 24 dhjetor 1979 trupat sovjetike kaluan kufirin përgjatë lumit Amu Darya dhe hynë në territorin afgan. Ishte pararoja e një ekspedite të fuqishme, dërguar zyrtarisht në ndihmë të Republikës Demokratike të Afganistanit dhe që brenda tetë viteve do të zhytej në një prej konflikteve më të përgjakshëm të

Seria: 10 histori të paharrueshme që historia i ka lënë në harresë. Kjo renditje është frymëzuar nga libri “I humbur në kohë” “Exercise Tiger” ose Operacioni Tiger, ishin emrat e koduar të një provë të përgjithshme në vitin 1944 për Ditën D- pushtimin e Normandisë në Francë. Gjatë stërvitjes, një

Në 8 Tetor vjen në kinema filmi mbi bosin e vërtetë “Whitey” Bulger, me një Johnny Deppp që as nuk njihet në rolin ish mbretit të malavitës së Bostonit Midis filmave të shumë pritur të vitit spikat Black Mass, filmi me gangsterë dhe me regjisor Scott Cooper mbi jetën e vërtetë të