21/07/2015

Blloku Cascajal është një pllakë prej guri me shkrimin më të lashtë të njohur, të gjetur në hemisferën perëndimore. Mbishkrimi mbi gur datohet në vitin 900 para Krishtit, ose 400 vite para se shkrimi të shfaqet në Amerikën e Mesme dhe më tej, në dy Amerikat. Është menduar se i

1. Ushtria austriake sulmoi në vitin 1788 vetveten. Nga ky incident pati rreth 10 mijë të vdekur. 2. Që nga viti 1945, të gjitha tanket britanikë janë të pajisur me enë për përgatitjen e çajit. 3. Arsyeja e shpikjes së vibratorit ishte kurimi i histerisë, pasi mjekët harxhonin shumë kohë

Jim Bennett Eshtë një ide kaq themelore e shkencës moderne fakti që ne shpjegojjmë veçoritë e gjërave dujke shkuar nën aparencën sipërfaqësore në mikro-botë. Por, ashtu si cdo gjë që e marrim për të mirëqenë, është arritur në histori. Mikroskopi njihej që nga dekadat e hershme të shekullit 17. Në

Asnjë prej astronautëve të Apollo 13 nuk i ka thënë këto fjalë, që u bënë të famshme nga një batutë e Tom Hanksit në filmin Apollo 13. Mesazhi radiofonik, i cili iu transmetua qendrës së kontrollit nga misioni ishte ky: “Okay, Houston, we’ve had a problem here” – “Okay, Houston,

Eshtë një algoritëm në gjendje të deshifrojë emocionet. Por a do të na bëjë të kemi marrëdhënie më të mira? Disa njerëz nuk janë në gjendje që të gjykojnë emocionet e të tjerëve dhe i injorojnë. Unë kam problemin e kundërt: jam tepër e vetëdijshme për shprehjen që më rrethon

Stockholm, 9 Shkurt, 1977 Eva, e dashur, Mbaroi. Në një mënyrë apo një tjetër, çdo gjëje i vjen fundi. Një ditë, çdo gjë mbaron. Kjo është ndoshta një prej të vërtetave më magjepsëse që ne dimë për të gjithë universin. Yjet vdesin, galaksitë vdesin, planetët vdesin. Vdesin edhe njerëzit. Nuk