20/07/2015

“Kur propozova teorinë e relativitetit shumë pak njerëz më kuptuan. Ajo çfarë do të zbuloj tani për njerëzimin gjithashtu do të pritet me keqkuptim dhe paragjykim. Po të kërkoj të ruash letrat e mia për sa kohë të jetë e nevojshme: vite, dekada, derisa shoqëria të ketë bërë aq progres

1. Ndiq kuriozitetin: “Unë nuk kam ndonjë talent të veçantë, përveçse jam shumë kurioz”. 2. Fokusohu në të tashmen: “Çdo njeri që i jep mirë makinës ndërsa puth një vajzë të bukur, nuk po i jep puthjes vëmendjen që meriton”. 3. Këmbëngulja nuk ka çmim: “Jo se jam kushedi ç’ë

1. Parlamenti i Islandës, është më i vjetri ende në funksionim në botë. Ai ekziston që nga viti 930. 2. Forca Ajrore e SHBA-së (atëherë pjesë e korpusit të ushtrisë) kishte vetëm 18 pilotë dhe 12 avionë të dobishëm në fillim të Luftës së Parë Botërore. 3. Gjenerali spanjoll Antonio

Sipas abolicionistëve, në Jugun e SHBA-së ka ekzistuar një shoqëri e fshehtë, në vitet që i paraprinë Luftës Civile- një numër proporcionalisht i vogël njerëzish me ndikim të madh, mbi ligjet shtetërore dhe ato federale. Ishte një shoqëri gati aristokratike, e mbrujtur nga ideja se mbajtja e skllevërve ishte një

Një aksion që nis nga zona kundërshtare, një seri pasimesh të shpejtë dhe të përsosur dhe një gol me “rabona”, që bën të hidhet përpjetë edhe Diego Maradonën, që ndodhej në shkallët e stadiumit për të parë ndeshjen. Jonathan Calleri, autor i golit kundër Quilmes, i ka rrëmbyer kështu skenën

Allan Chapman Qarkullimi i gjakut mund të tingëllojë si dicka që të gjithë ne e pranojmë, por në fakt ai nuk u zbulua para vitit 1628. Përpara këtij viti besohej se gjaku vinte nga ushqimi në mëlçi, më pas hynte në zemër ku ngrohej përpara se të shjkonte në vena,