19/07/2015

Mari Antuaneta e Habsburgëve, bashkëshortja e Luigjit XVI, nuk i ka thënë kurrë fjalët e urryera, që i referoheshin popullit francez të uritur, i cili kërkonte ushqim. Ishte historiografia e mëvonshme që ia atribuoi sovranes (e cila u ekzekutua në gijotinë në vitin 1793) këtë frazë, të cilat iluministi Zhan

Seria: Ja si na i ushqen kultura, të gjithë iluzionet tona. Të mirët dhe të dëmshmit Në shoqëritë perëndimore, ne jemi shpesh të bindur se qasja jonë shkencore ndaj sëmundjeve mendore na bën më të sofistikuar, sesa praktikuesit e shëndetit mendor në kulturat dhe kohët e tjera. Kjo arrogancë, na

“Unë bëhem i rrezikshëm nëse harrohem pas makinës së shkrimit”,- ka thënë Bukowski, autor i mbi 40 librave, përfshirë “Femrat” dhe “Zyra postare”. Bukowski përdori prozën dhe poezinë për të përshkuar jetën e korruptuar urbane në Amerikë. Në një libër të ri mbi autorin janë përfshirë edhe disa letra të

A ka një opinion publik global? Studjues të opinionit nga e gjithë bota përpiqen t’i japin përgjigje kësaj pyetjeje në një antologji të Gallup International. Ajo sjell vështrime interesante mbi qëndrimet e njerëzve. Çfarë e dallon një shtet, në të cilin ke dëshirë të jetosh? Disa përgjigje janë të thjeshta.

  Në 27 tetor 1950 ushtria kineze kaloi lumin Yalu, duke hyrë në territorin koreano verior. Ishte fillimi i fazës më dramatike të Luftës së Koresë, konflikti që përfaqësonte momentin më të acaruar të luftës së ftohtë. Mundësia që të ndodhte një përplasje bërthamore, duke e zjeruar konfliktin në nivel

A do të thonë ndryshimet në kabinetin grek që tani iu hap rruga fraksionit të moderuar pro evropian të Syrizës? Viktima më e shquar e riformatimit të qeverisë është ministri i Energjetikës Panajotis Lafazanis, i cili konsiderohet si udhëheqësi i opozitës brenda partisë. Kohët e fundit ai injoroi në parlament