16/07/2015

1. Ralf dhe Karolin Kamins patën 5 fëmijë ndërmjet viteve 1952-1966, të gjithë kanë lindur në datën 20 shkurt. 2. Manjati amerikan i naftës Xhon D. Rokefeler dha për bamirësi mbi 500 milionë dollarë gjatë gjithë jetës së tij. 3. Vetëm 1 në 20 fëmijë, kanë lindur në ditën e

Një intervistë prej shumë kohësh e injoruar me të burgosurin nazist Herman Gëring na siguron një dritare lidhur me vendimmarrjen difektoze të Hitlerit dhe na shpjegon se përse plani gjerman për fitore varej në mbajtjen e Amerikës jashtë nga lufta. Perimetri i tij mbresëlënës, zakonet bombastike dhe ekstravagante e bënë

Seria: Misteret e sistemit diellor, që prishin planet e shkencëtarëve më të mirë Në fillim të vitit 2012, astronomi amator Uejn Xheshke, zbuloi një re të çuditshme mbi planetin Mars. Ndryshe nga retë e vogla dhe të holla, që normalisht formohen mbi planet, këto shtëllunga gjigande shpërthyen nga sipërfaqja në

Nga Edmund S. Phelps Greqia s’do të mund të dalë nga moçali ku ajo ndodhet, pa qenë e ndërgjegjshme sesi ka përfunduar këtu. Vendi, është një shembull tipik i një sistemi ekonomik të llastuar, dhe plot të meta. Sektori publik është i famshëm për prirjen e tij klienteliste, i përdorur

Seria: 10 histori të paharrueshme që historia i ka lënë në harresë. Kjo renditje është frymëzuar nga libri “I humbur në kohë” Emri i Gil Eannes, vështirë se tingëllon familjar për shumëkënd; ai nuk ka të bëjë as me eksploratorin portugez, Cape Bojador. Në fakt nuk kishte Eannes, ai që

1. Në moshën 12-vjeçare, Martin Luter Kingu u bë kaq depresiv, saqë tentoi dy herë vetëvrasjen, duke u hedhur nga dritarja e dhomës së tij të gjumit. 2. Një nga dhuratat e dasmës së Mbretëreshës britanike Viktoria, ishte një rrotull djathi me diametër 3 metra, dhe që peshonte gjysmë ton.