15/07/2015

1. Njëri nga etërit themelues të Shteteve të Bashkuara dhe njëherazi presidenti i saj i parë, Xhorxh Uashington kultivonte marijuanë në kopshtin e tij. 2. Kur shkencetari i famshëm Albert Ajnshtajn vdiq, fjalët e tij të fundit i mori me vete në varr. Infermierja që i qëndronte mbi krye  në

Nëse po planifikoni të blini një smartfon të ri këtë vit por që akoma se keni blerë do të ishte më mirë për ju sikur të prisnit edhe ca kohë. Apple, Samsung, dhe OnePlus pritet që të nxjerrin në shitje modle të reja smartfonësh në muaj në vazhdim. OnePlus 2

Po të ishte një shtet, do të mjaftonte për strehimin e popullsisë së të 193 vendeve të botës. Oqeanet botërore, që sot konsiderohen zyrtarisht ujëra joterritoriale, mbulojnë një hapësirë prej afro 116 milionë milje katrorë. Këtu asnjë komb nuk ka përparësi, dhe nuk ka ligje, përveç atyre që gjejnë zbatim

Vetë harta nuk është e datuar, por ka prova që është krijuar në vitin 1491. Ajo përmend një libër që është publikuar në atë vit dhe Kolombi mund të jetë konsultuar me këtë hartë, përpara udhëtimit të tij të madh. Kur u nis nga Bahamas, mendoi se ishte pranë Japonisë,

New York Times Marrëveshja përfundimtare me Iranin, e shpallur nga Shtetet e Bashkuara dhe fuqitë e tjera të mëdha të botës, mundësoi atë që nuk arritën dikur qëndrimet e ashpra politike, apo kërcënimet e paqarta të veprimit ushtarak. Ajo vendos kufizime të forta e të verifikueshme ndaj aftësisë së Iranit,

KU KLUX KLAN, rikthimi i urrejtjes racore KRIJIMI: 1865 ANETARE: 10,000 Kryqet që digjen, linçimet në pemë, rrobat ë bardha kanosëse: që nga krijimi në vitin 1865, në një përpjekje për të përmbysur qeveritë e shteteve republikanë në Jug, Ku Klux Klan ka qenë sinonim i urrejtjes racore. Nga një