14/07/2015

Data e vdekjes: 13 qershor 323 para Krishtit Mosha: 32 vjeç (vdiq pak ditë para ditëlindjes) Vendi i vdekjes: Babilonia, Mesopotami Në Babiloni, në vitin 323 para Krishtit, pasi mori pjesë në një festë të madhe, Aleksandri i Madh u ndie keq. Sapo ishte kthyer nga fushata triumfuese në zonën

  Ishte 13 janari i vitit 1842 kur mjeku zyrtar Uilliam Brydon i ushtrisë britanike mbërriti me kalë përballë mureve të kështjellës së Jalalabadit me një plagë të madhe në kokë. Ata që rendën ta ndihmojnë e pyetën se ku ishte pjesa tjetër e ushtrisë dhe ai u përgjigj: “Jam

Percival Lowell pa nga një teleskop nga maja e një kodre në Arizonë dhe vërejti sipërfaqen e Marsit të mbushur me kanale. Qindra milje të gjatë, ata shtriheshin në vija njëshe dhe dyshe që nga polet. Shpërndarës të ujit për banorët e etur të një planeti që po thahej, kanalet

Pse Merkel dhe Shojble janë kaq të ashpër me Athinën? Shihni politikën e brendshme gjermane Nga Matthew Karnitschnig Berlin – Qëndrimi i ashpër i Gjermanisë në negociatat e fundjavës, mbi një plan të ri shpëtimi për Greqinë, i habiti edhe veteranët e politikës europiane. Me Athinën në cep të ringut,

Paul Hudson Ka një aspekt të veçantë të fuqisë mendore që është faktori vendimtar, nëse do të keni ose jo një jetë të mirë. Ka shumë nivele të fuqisë mendore, dhe të gjitha është e nevojshme të jenë të suksesshme dhe të lumtura. Zona e veçantë e fuqisë mendore, e

Natën e 18 qershorit 1815, pati një stuhi dhe përmbytje të jashtëzakonshme në Vaterlo. Një gjë të tillë, askush nuk e mbante mend të kish ndodhur. Trupat angleze, të udhëhequra nga Duka i Uellingtonit, kaluan një natë ferri, por gjithësesi e pritën me optimizëm fenomenin e pazakontë atmosferik: ishin veteranë