13/07/2015

Seria: “Gabime kozmike – edhe shkenca mashtron” Një mëngjes gushti të vitit 1835, lexuesit e New York Sun u befasuan kur lexuan se Hëna ishte e banuar. Tre të katërtat e faqes së parë të gazetës i dedikoheshin këtij lajmi, i pari i një serie me titull: “Zbulime të mëdha

Përgjatë gjithë Historive, Herodoti diskuton Luftrat Persiane (499-449 para Krishtit), një seri betejash në të cilat qytet-shtetet mbronin tokën e tyre dhe fuqinë e tyre politike, kundër marrjes nëpër këmbë nga Perandoria Perse. Për arsye se një asnjë burim pers rrëfenjash për luftërat nuk ekziston sot, ne na duhet të

Seria: Histori të paharrueshme që historia i ka lënë në harresë Siti arkeologjik, Cahokia Mounds, është zona e një qyteti të lashtë indigjen (në vitet 600-1400 te Erës Sonë) pranë Collinsville, Ilinois. Ai është siti më i madh arkeologjik në lidhje me kulturën misisipiane, e cila u zhvillua tek shoqëritë

Seria: Ja si na i ushqen kultura, të gjithë iluzionet tona. Të mirët dhe të dëmshmit Duke nisur nga fillimi i viteve ‘70, Organizata Botërore e Shëndetësisë, kreu 3 studime ndërkombëtare të pacientëve me skizofreni, që zgjatën në total rreth 30 vjet. Rezultatet treguan se shkalla e rikthimit të skizofrenisë

Seria: Ja si na i ushqen kultura, të gjithë iluzionet tona. Të mirët dhe të dëmshmit Disa mjekë mund të besojnë, se ata e vlerësojnë dhe e trajtojnë objektivisht një sëmundje mendore. Kjo është veçanërisht e vërtetë për disa profesinistë në SHBA, të cilët besojnë se vendet e tjera kanë

Antena gjigande në gjurmët e Big Bangut, detektorë të antimateries në hapësirë … të fundmet zbulime në kozmos, përgjigje dhe pyetje ende të hapura Deri pothuaj një shekull më parë, mendohej që pamja qiellore ishte e pandryshueshme dhe e përjetshme, gjithmonë e njëjtë me vetveten. Sot e dimë që nuk