12/07/2015

Ndërsa vazhdojnë mbledhjet mes Greqisë dhe Europës për një marrëveshje mbi çështjen e borxhit, nobelisti amerikan Joseph Stiglitz publikoi në “Time” recetën e tij, që vendos SHBA-në në linjën e parë për të shpëtuar “shtetin e harruar nga Europa”. Javët e kaluara pati shumë polemika edhe mbi thirrjet që Stiglitz

  Peter Schneider Udhëtoj shpesh në Itali, në Londër ose në Paris dhe në SHBA. Kudo, si udhëtar, dëgjoj opinionet dhe vlerësimet e ekonomistëve të kalibrit të Krugmanit, Stiglitzit apo Pikettyt, mbi risqet e një falimenti të Greqisë. Vetëm në Gjermani, ndaj këtyre zërave bie heshtja. As edhe përgjigje mosaprovimi

  Jean-Paul Fitoussi Fakti që qeveria franceze, e madje edhe komisioneri Moscovici kanë marrë vendosmërisht nismën për të mbështetur Greqinë dhe favorizuar një mbyllje të shpejtë të kësaj negociate pa fund, më duket një lajm shumë i mirë. Ishte një nismë që pritej prej shumë kohësh, dhe ishte bërë në

  Qytete fantazmë, ishuj që dalin nga hiçi, toka të askujt, kufij si kutitë kineze… Edhe në epokën e satelitëve, bota na rezervon surpriza të shumta, që librat e gjeografisë nuk na i thonë Qytete që nuk ekzistojnë, por të shënuar në harta. Vende ekzistuese, por që nuk gjenden askund

  Nga Mick Krever, CNN Ramo Ademoviç nuk e mban mend se si i mbijetoi gjenocidit të Srebrenicës. 20 vjet më parë, në 11 korrik 1995, ai hyri në të ashtuquajturin “shtegun e vdekjes” – i prirë nga trupat serbo-boshnjake, të cilat vranë mijëra myslimanë brenda dhe përreth Srebrenicës. “Mbajta një

Nëse keni menduar se rezolucioni në Quad HD që aplikohet në telefona është i tepërt, atëherë duhet të prisni derisa Samsung ta prezantojë dhe ta debutojë ekranin e saj të parë në botë me 11K, që ofron një super-rezolucion. Sipas ETNews Korea thuhet se Samsung Display ka plane për zhvillimin