09/07/2015

Sikur janë shprehur në vitin 2014, shkencëtarët janë duke pretenduar se Planeti X, një planet që supozohet se shtrihet përtej Plutonit në sistemin tonë diellor, në fakt nuk ekziston. Por në fillim të këtij viti, kërkuesit ndryshuan mendje. Pasi analizuan orbitat e 13 objekteve ekstreme trans-neptuniane (ETNOs), objekte të largëta

E fundit e listës së qytetërimeve të lashta është ajo e kulturës së lashtë e të panjohur të Mbretërisë Aroi Sun të Paqësorit. Ndërsa i ashtuquajturi kontinent i humbur i Mu u mbyt rreth 24.000 vjet më parë në një ndryshim të poleve, Paqësori u ripopullua më vonë nga një

Nga Eric Pianin “The Fiscal Times” Teksa i afrohemi përballjes përfundimtare, po paraqesim disa pyetje të rëndësishme së bashku me përgjigjet mbi negociatat bërthamore SHBA-Iran: Pse duhet të kemi kujdes në lidhje me një marrëveshje të mundshme me Iranin? Për iranianët, ato çka janë në lojë dihen:Në qoftë se arrihet

Nga David Singh Grewal Kriza greke e ka bërë në mënyrë të dhimbshme të qartë, se Fondi Monetar Ndërkombëtar ka nevojë për ndryshime në kupolën e tij drejtuese – dhe se Shtetet e Bashkuara duhet të përdorin pozitën e saj të privilegjuar si kontribuesi më i madh i FMN-së, për

Nën presionin e Hunëve, në vitin 376 shumë fise Gotësh kaluan Danubin me miratimin e perandorisë. Por, shumë shpejt ky migrim u transformua në një rebelim të hapur ndaj Romës. Për dy vite, ushtria legjionare u përpoq në të gjitha mënyrat që të eleminojë rrezikun, por me rezulate zhgënjyes. Atëherë

Seria: Ja si na i ushqen kultura, të gjithë iluzionet tona. Të mirët dhe të dëmshmit Argëtimet janë gjithashtu një “karburant”, që nxit shumë iluzione. Disa njerëz besojnë se janë personazhe të lojërave kompjuterike. Të tjerë janë të bindur se kanë marrëdhënie romantike, ose po përndiqen nga personazhe të njohur