08/07/2015

Do të jenë 5 ditënetët më të gjata për Greqinë dhe Bashkimin Europian. Ndihmat duhen deri në 20 korrik, por disa parlamenteve u duhet të votojnë Pesë ditë për të shpëtuar Greqinë, disa mbledhje ministrash, një samit, dhe në vijim, procedurat e shteteve. Ja cilat janë etapat që do të

Shërbimi i fshehtë amerikan ka spiunuar për dekada të tëra kancelerinë gjermane: Shrëderin, Kohlin dhe Merkelin Shërbimi i fshehtë amerikan ka spiunuar prej disa dekadash kancelerinë gjermane. Eshtë ky zbulimi i jashtëzakonshëm, që del nga disa dokumenta të cilët do të publikohen nga platforma ëikileaks, që priten fillimisht në Gjermani

Një ishull i tërë që pretendonte se ishte i verbër, për të marrë pagesa sociale, 8500 pensionistë që falsifikuan datëlindjen, për të treguar se ishin mbi 100 vjeç, dhe avoketër që pretendojnë se fitojnë vetëm 12 mijë Euro. Libri që tregon mashtrimet e grekëve Greqia është në buzë të greminës,

Kina duket se po shkon drejt versionit të saj të krizës financiare të 1929-ës Jeremy Warner Ndërkohë që të gjithë sytë e Perëndimit mbeten të ngulur tek Greqia, një krizë financiare potencialisht shumë më e rëndësishme, po zhvillohet në anën tjetër të botës. Në disa qarqe, që tani ka nisur

Parlamenti Evropian i ka bërë një gjyq publik kryeministrit të Greqisë Aleksis Cipras, lidhur me mënyrën se si ai po përpiqet të përdorë referendumin grek kundër Evropës. Guy Vernhofstadt, ish ministër i Belgjikës, mbajti në Parlamentin Europian një fjalim me tone të ashpra e të mbushur me mllef drejtuar kryeministrit

  Robert D. Black Përgjatë gjithë Mesjetës dhe deri në epokën moderne, shkrimi e këndimi ishte i lidhur ngushtë me latinishten. Megjithatë, deri në fundin e shekullit 12, metodat e mësimit të latinishtes ishin jashtëzakonisht shumë të gjata dhe të vjetëruara, bazuar në një sistem në të cilin nxënësit lexonin