07/07/2015

Kina e lashtë, e njohur si Kina Han, thuhet se ka ardhur, si të gjitha qytetërimet, nga kontinenti i madh Paqësor Mu. Kinezët e lashtë janë të njohur për karrot e tyre qiellore, si dhe prodhimin nefrit që ata ndanin me Mayat. Vërtet, historitë e lashta kineze dhe të Mayave

  Jerry Brotton Në vitin 150, Ptolemi po punonte në Librarinë e Aleksandrisë. Ai shkroi “Gjeografinë”, ku përcaktohej disiplina e gjeografisë dhe hodhi parimet e hartave globale. Nuk kishte harta në libër, por Gjeografia ofronte një përshkrim gjeografik të botës si dhe një shpjegim se si duhej të vizatoheshin hartat.

Peter Jones Demokracia u krijua në vitin 507 para Krishtit nga një athinas i quajtur Klisteni. Gjatë 100 viteve të ardhshëm, në Athinë dhe në vende të tjerëtë botës greke ai u zhvillua në një sistem radikal ku të gjithë qytetarët meshkuj nën 18 vjec mund të merrnin vendime për

Felipe Fernández-Armesto Unë nuk besoj në progresin human, por nëse më vini një pistoletë në kokë dhe nëse më duhet të gjej dicka me avantazh evolucionar për njerëzit, do të thoja se mishngrënia e hershme e paraardhësve ttanë hominidë kish një rëndësi të jashtëzakonshme. Nëse je njeri që ha mish,

Seria: Misteret e sistemit diellor, që prishin planet e shkencëtarëve tanë më të mirë Kanë kaluar rreth 50 vjet, qëkur kemi regjistruar infratingujt atmosferikë, valët e zërit në frekuencën nën 20 herc. Këto frekuenca janë nën kapacitetin njerëzor për t’u dëgjuar, kështu që tingujt në videon e mësipërme, janë bërë

Seria: Misteret e sistemit diellor, që prishin planet e shkencëtarëve tanë më të mirë Në dallim nga çdo gjë që kemi parë më herët, Plutoni dhe 5 hënat e tij, i ngjajnë në miniaturë një sistemi diellor. Shkencëtarët besojnë se Charon, hëna më e madhe, u krijua nga një përplasje