06/07/2015

Iluzionet optikë janë gjithmonë interesantë, por ajo që kanë bërë këta fotografë, duke “luajtur” me Hënën është vërtetë për mos t’u humbur

Mes reve dhe stuhive, aurorave, tornadove dhe qiejve plot yje, ja fenomenet atmosferikë më “fotozhenikë”, sipas entit meteorologjik amerikan.

Kriza greke nuk është vetëm një çështje e brendshme e Greqisë dhe BE-së. Për situatën e krijuar së fundmi kanë shfaqur interes edhe Rusia, por veçanërisht Amerika. Kjo e fundit ka kërkuar që të gjendet një marrëveshje dhe Greqia të vijojë të jetë pjesë e Eurozonës. SHBA i trembet një

Ai cilësohet si radikal i majtë dhe i paparashikueshëm. Po të shohësh biografinë e tij, atëherë të bie në sy një gjë. Kryeministri grek Cipras përshtatet. A do të mund të përshtatet edhe tani? Është viti 1990. Në studion e kanalit privat ANT1 në Athinë rrinë përballë njëri-tjetrit një nga

Ashtu si në rastin e Mu dhe Atlantidës, ndërtimi në Amerikën e Jugut ishte në shkallë megalitike me teknikat poligonale të ndërtimit, projektuar për të ndërtuar mure të mëdhenj që i rezistonin tërmeteve. Muret rezistentë ndaj tërmeteve ishin shumë të rëndësishëm në gjithë zonën e Unazës së zjarrit, në Mu-në

Për Otto Witten, 13 gushti 1913 ishte një rast i paharrueshëm: dita kur ai u kurorëzua mbret i Shqipërisë. I lindur në Gjermani në vitin 1872, Witte fillimisht kishte punuar në cirk, si një zbutës 8-vjecar luanësh, përpara se të bëhej akrobat. Miqtë e tij e njihnin si një mjeshtër