05/07/2015

Pesë vite krizë që e kanë çuar disa herë Greqinë në buzë të humnerës Pesë vite krizë, që e kanë çuar disa herë Athinën në buzë të greminës. Janë vitet që ka jetuar nga 2009 deri sot Greqia, në negociatën e saj të pambarimtë me Europën, dhe që në fund

Seria: Qytetërime me teknologji të përparuar Thuhet se shumë qytete të lashtë kanë ekzistuar në kohën e Atlantidës dhe Ramasit, në qytetërimin e Uiger në shkretëtirën e Gobit. Megjithëse Gobi është tani një shkretëtirë, këto qytete ishin porte oqeanike. Edgar Cayce ka thënë dikur se në një qytet të humbur

Përreth botës ndodhin të paktën 100 rrufe në çdo sekondë, që do të thotë afro 10 milionë rrufe në ditë. Një grup prej një milionë rrufesh – kjo është pak a shumë sasia që arrin në Tokë çdo ditë – do të kishte një diametër prej gjashtë metrash. Por duke

Greqia thotë JO, por qeveria siguron se nuk do të emetojë një monedhë paralele. Projektimet e parë konfirmojnë sondazhet në rezultatin e referendumit në Greqi: JO-ja është në avantazh me 61%. Komenti i MInistrit të Financave, Varoufakis ka qenë: “Grekët i kanë thënë një JO kurajoze, pesë viteve hipokrizi dhe

Nga Daniel Gros Bruksel – Vendet e kërrusura nga një histori e gjatë defiçitesh, inflacioni dhe stanjacioni ekonomik, kërkojnë shpesh ndihmë nga jashtë. Një mënyrë për ta bërë këtë, është barazimi i kursin të këmbimit monedhës vendase me atë të një partneri të qëndrueshëm. Por përvoja ka treguar se këto

Nga e ardhmja e mjekësisë, tek pushtimi i qiejve. Nga gara e armëve bërthamore, tek shfrytëzimi i natyrës, transporti në shekulli në shekullin 21 dhe ndryshimet klimatike. Të gjitha në një vend [pt_view id=”75acb1c7ce”]