04/07/2015

Seria: Manifeste të frikshëm të vrasësve gjakftohtë Përpara se të kryente masakrën në një kishë zezakësh në Charleston të Karolinës së Jugut, Dylan Roof besohet se ka patur një faqe interneti të dedikuar urrejtjes racore, e quajtur Rhodeziani i fundit. Në këtë faqe interneti, ai publikoi një manifest me më

Eraldo MEÇALLA* Greqia vendi ynë fqinj, sot në viti 2015 përballet me një nga krizat më të thella të karakterit ekonomik, politik dhe kombëtar. Kriza greke ka pasur uljet dhe ngritjet e saj prej gati 5 vjetësh, por sot është drejt një kolapsi financiar total. Prodhimi i përgjithshëm kombëtar ka

Presidenti rus Vladimir Putin thotë se marrëdhëniet midis Moskës dhe Washingtonit janë të dobishme për të siguruar stabilitet ndërkombëtar. Në urimin e tij dërguar presidentit të SHBA-ve, Barack Obama për nderë të përvjetorit të pavarësisë së Shteteve të Bashkuara, Putin tha se marrëdhëniet “janë faktori kyç për të siguruar stabilitet

Do të ishte tmerrësisht shumë e kushtueshme të ndriçonim Hënën që nga Toka, por a është kostoja e vetmja arsye përse sipërfaqja e saj nuk përdoret si një tabelë qitje gjigande? Me sa duket, jo. Miliarda rreze lazaer të zakonshme prej 5 milivat e madje edhe pajisjet e paligjshme njëvatëshe,

Kur një ndërmarrje apo një person privat falimenton, hapat e tjerë janë të rregulluar qartë me ligj. Çështja çohet para gjykatësit, dhe rrjedha e mëtejshme përcaktohet pra nga një instancë neutrale dhe jo nga kreditorët e zemëruar. Me Greqinë nuk është kështu. Këtu janë huadhënësit vetë, ato që i bëjnë

Si do të vendosin grekët? Edhe në Zyrën Kancelarore përfundimi i referendumit pritet me tension të madh. Në fund të fundit, nga Angela Merkeli varen disa gjëra Sabine Kinkartz Ishte data 1 qershor e këtij viti, kur në mbrëmje vonë, shefja e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Christine Lagarde dhe Presidenti i