02/07/2015

Refuzimi i Greqisë për t’i paguar borxhin Fondit Monetar Ndërkombëtar është cilësuar nga mediet botërore si një lajm i jashtëzakonshëm. Në fakt, një gjë të tillë Gjermania e ka bërë tri herë. Por cilat janë mitet e tjera të krijuara lidhur me krizën greke? Referendum për euron Jo në fakt,

Një raport i Pentagonit ka tërhequr vërejtjen për “gjasë të vogla, por në rritje” se Shtetet e Bashkuara do të tërhiqen në luftë me fuqitë e tjera botërore, Rusinë dhe Kinën, dhe ka parashikuar konsekuenca që do të jenë “të pakufizuara”. “Probabiliteti i përfshirjes në luftë ndërshtetërore me fuqi madhore

Askush nuk e mendonte atëherë, atë që ekonomistë të njohur, që nga Stiglitz tek Krugman, e përsërisnin: mjaftonte që borxhi fillestar, pak më shumë se 100 miliardë Euro, të merrej në ngarkim nga komuniteti ndërkombëtar, dhe gjithçka do të ishte mbyllur aty. Nuk ndodhi Sot, Greqia u detyrohet kredidhënësve ndërkombëtarë

NJË STUDIM SHPJEGON PSE BESIMI NË NJË FE I BËN DISA NJERËZ MË ELASTIKË NË KOHËT E STRESIT DHE NË SFIDAT E REJA TË PUNËS DUKE I MBAJTUR TË SHËNDETSHËM DHE JETËGJATË Personat religjiozë sëmuren më pak dhe i jetojnë më mirë momentet e ankthit dhe të stresit që mund

Pse fëmijët përfitojnë nga zakoni i leximit të librave të llojeve të ndryshme Shumëllojshmëria Fëmijët kanë tendencë të jenë krijesa të zakonit! Siç adhurojnë të shohin shumë herë të njëjtin film, ashtu priren edhe të lexojnë të njëjtin autor që duan më shumë. Por çfarë mund të mësohet nëse lexojnë vetëm

Seria: Misteret e sistemit diellor, që prishin planet e shkencëtarëve më të mirë Për katër vjet, anija “Messenger” e NASA-s udhëtoi rreth orbirtës së Mërkurit, na dërgoi fotot e shkëmbinjve që dukeshin si shkallë gjigande. Më të mëdhatë ishin mbi 1000 kilometra të gjata dhe më shumë se 3 mijë