01/07/2015

“AH, KONSTANTIN. SA SHUME TE KEQIA LINDEN, JO PREJ KONVERTIMIT TEND, POR PREJ ATIJ DHURIMI” DANTE ALIGHIERI, “KOMEDIA HYJNORE” A mundet një dokument i vetëm të krijojë një fuqi botërore? A mundet një perandor, që të japë një dhuratë, e cila siguron 1700 vite pasuri dhe influencë për ata që

“Nga kreshta e kodrës, zogu i madh do të nisë fluturimin e parë, duke e mbushur me mahni të gjithë botën” Asnjë fenomen tjetër nuk e mrekullonte më shumë Leonardo Da Vinçin, se sa fluturimi. Ai ka shkruajtur me mijëra faqe në lidhje me këtë temë, zhvilloi një bisht aeroplani

“Njerëzit do të bëhen kaq frikacakë, saqë do të pranojnë që njerëz të fitojne nga vuajtjet e tyre dhe nga humbja pasurisë së tyre të vërtetë: shëndëtit të tyre” Teksa murgjit vërtiteshin përreth Da Vinçit, teksa ky i fundit priste kufoma në bodrumin e BaBasilica della Santissima Annunziata në Firence, ato thonin

Nga Oliver Jens Schmitt* Në rastin e Noel Malcolm-it unë bazohem në librin e tij të sapobotuar «Agents of Empire», në të cilin Malcolm nuk ndërmerr asgjë të vogël, përveç se të shkruajë një histori evropiane me shembullin e familjes shqiptare-katolike Bruni/Bruti nga Ulqini. Historia shqiptare është histori Ballkani, është

Nga Dimitrios Giokas Kohët e fundit, Greqia ka krijuar një klimë të favorshme për rikthimin tek monedha e vjetër, dhrahmia. Ky skenar mbrohet nga disa grupe. Ata që ushtrojnë presion mbi opinionin publik, janë veçanërisht grupet e formuara kryesisht nga njerëzit e biznesit, të cilët luajnë me pakënaqësinë e qytetarëve

Piter Brygel Plaku Shumë artiste, përlqejnë që puna e tyre të ketë një interpretim të hapur, në mënyrë që ata të përcjellin një kuptim të ndryshëm për çdo shikues. Ky nuk ishte rasti për piktorin holandez shekullit të XVI-të Piter Brygel Plaku. Ai ishte edhe mësues me veprat e tij,