July 2015

Nga Ulrich Speck “EU Observer” Nëse ka një njeri që deri tani përfaqëson imazhin e gjermanit të shëmtuar, ky është Volfgang Shojble. Ironikisht, ministri gjerman i Financave është edhe aktori në dramën e tanishme të euros, që është më i përkushtuari për ta vendosur monedhën e përbashkët, mbi një bazë të qëndrueshme.

Nga Valeria Termini “Huffingtonpost.it” Në këto ditë të vështira dhe serioze për ekzistencën e Bashkimit Evropian, besimi midis vendeve anëtare është vendimtar për të shëruar plagët, rindërtuar një rrugë të kohezionit politik dhe hyrë në një fazë për rritjen e Unionit, pa të cilat projekti evropian kërcënon të shpërbëhet nën

Nga Remi Bourgeot, ekonomist i zonës euro dhe tregjeve të reja,Instituti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike, Francë Madhësia e hendekut midis qeverisë franceze dhe gjermane mbi çështjen greke është mbivlerësuar . Ballafaqimi retorik për paketën e ndihmës së tretë në vend ka tendencë për të fshehur realitetin e situatës aktuale në

“Nuk ka asgjë të lavdishme në një llogore lufte”. Letra nga brezi i humbur është një përmbledhje korrespondence mes shkrimtares dhe humanistes angleze Vera Brittain dhe të fejuarit të saj Roland Leighton, të vëllait Eduard Brittain dhe dy miqve të tyre, të gjithë të vrarë në llogoret e Luftës së

Ky është leksioni që vjen nga Athina, Wall Street-i, Pekini dhe Brukseli. Nga Roberto Sommella “Huffingtonpost.it” Asnjëherë më parë si në javët e fundit, bota është në kthetrat e lëvizjeve të forta në tregje, që nuk duket të kenë as logjikë dhe as një regji nga prapa. Është pasoja e transferimit

Turqia po bombardon si Shtetin islamik, ashtu edhe kurdët e lidhur me luftëtarët që po përballen me Kalifatin. Nga Cassandra Vinograd “NBCNews” Vendimi i papritur e Turqisë, për t’u hedhur në luftë kundër ISIS-it përmes sulmeve ajrore, duhej të cilësohej si një fitore për SHBA-në. Por marrëveshja që pasoi operacionet