June 2015

Lypësi i afrohet Nizam al-Mulkut, veziri i sulltanit persian. “Në emër të Allahut, pranoni të falat e Hassan- Sabah”. Krejt papritur shfaqet një jatagan. Pas kësaj, lypësi e ngul kamën në fytin e vezirit. Eshtë mëngjesi i 14 tetorit 1092 dhe Nizam al-Mulku është viktima e parë e një sekti

Gjatësia e kohës që kaloi në kryq po ngre dyshime mes shkencëtarëve. Eshtë një prej pyetjeve më të guximshme të shekullit që kaloi – a i mbijetoi Jezusi kryqëzimit? Shkencëtarët modernë e dinë se një njeri në kryq mund të mbijetojë për dia ditë – por për Jezusin thuhet se

Në vitin 1988, kryqëzori amerikan ”USS Yorktown” dhe desterojeri “USS Caron”, lundruan në ujërat ruse në Krime. Ato u pikasën shpejt nga dy fregata të vogla ruse Bezzavetnny dhe SKR-6, të cilat i urdhëruan të largoheshin menjëherë nga ujërat sovjetike. Anijet amerikane e refuzuan këtë urdhër, duke pretenduar se ndodheshin

Në Librin e Tretë, Herodoti shkruan se milingona gjigande, në përmasat e dhelprave, jetonin në Persi dhe shpërndanin thërrmija të arta pluhuri, teksa gërrmonin tokën. Herodoti shkruan në këtë Libër se, pasi milingonat ndanin pluhurin e artë nga rëra, vendasit merrnin më pas pluhurin. Për shekuj të tërë, historianët e

Pa zbukurime, pa përpunime. Dhe mbi të gjitha, pa atë “ndotjen” e dritës, që përditë na privon nga spektakli që ndodh mbi kokat tona. Fotografitë fituese të konkursit prestigjoz mbi qiejt e natës të programit “The World at night”.

Që nga skiatori mbi një akullore, deri tek dora që është edhe domate: fotomontazhet surrealë dhe ironikë të fotografit Stephen McMennamy. I cili nuk përdor Photoshopin, por vetëm bashkon fotografitë që shkrep