30/05/2015

Ajo që po i ndodh Athinës – paaftësia për të modernizuar vendin – është tregues i një rreziku më të madh për Europën: i asaj që ndodh, kur një lëvizje populiste siguron mbështetje, e cila i lejon të influencojë zgjedhjet politike, apo edhe të marrë pushtetin. Ajo që bashkon Syrizan

Kur imagjinata jonë punon mirë, ajo mund të na dërgojë në drejtime të panjohura dhe të na mundësojë të krijojmë gjëra të reja dhe interesante. Të paktën kjo ka ndodhur me artistin Pierre Cerveau, i cili u përpoq të imagjinojë se si do të dukej telefoni mobil i Apple, iPhone

Pohimet e deklaruara nga Miriam Gebhardt menjëherë nxitën reagime të historianëve të tjerë të cilët kundërshtojnë vlerësimin e saj se aleatët kishin dhunuar mbi 900 mijë gra në Gjermani. Hulumtimin e saj Gebhardt e ka bazuar nga periudha e Ditës së Fitores më 1944, deri në rishpalljen e sovranitetit gjerman

Nga Michael Brooks* Ne jetojmë në një botë të shansit dhe mundësive. Por sa është me të vërtetë rastësi – dhe sa i kemi ne nën kontroll fatet tona? Kjo speciale ofron një vëzhgim sesi, përmes kuantikës bazë dhe proceseve evolucionare, shansi na “formëson” – dhe se si ne përpiqemi

Ai ka pasur sukses edhe në neutralizimin e forcës, dikur dominuese në politikën turke, ushtrisë. Erdogani ka përdorur çdo mjet për të arritur atë që dëshiron, dhe nuk pranon asnjë kundërshtim – për këtë thjesht pyesni aleatin e tij të dikurshëm, liderin fetar Fetullah Gylen, rrjeti i shkollave, mediave dhe

Një procesverbal i mbledhjeve ditore të sekretariatit të Komitetit Qendror i datës 19 qershor 1990, zbulon faktin se në ç’masë shqetësohej regjimi komunist për ndryshimet që po përjetonte rinia shqiptare, në prag të ndryshimit të sistemeve. Drejtuesve të regjimit ju intereson më shumë krahasimi mes rinisë së fshatit dhe asaj