26/05/2015

Umberto Eco Pak kohë më parë, ndërsa po flisja para Akademisë së Spanjës në Romë, një zonjë duke ujdisur telekamerën ma përplasi në fytyrë një dritë verbuese e s’po më linte të lexoja dot shënimet. Iu ktheva shumë i lënduar, sikurse më ka ndodhur edhe me fotografë të tjerë të

Kapitali i dijes është i rëndësishëm edhe në vendet e zhvilluar. Nëse politika ekonomike dëshiron të shmangë rendjen gjithmonë pas problemeve afatshkurtër, dhe dëshiron të përqëndrohet në objektivin e mirëqenies jetëgjatë, duhet t’i kushtojë vëmendje të madhe arsimit Ludger Wößmann* Frankfurter Allgemeine Zeitung Të imagjinojmë sikur jemi në vitin 1960,

Zakonisht të gjithë acarohen apo irritohen kur shohin në Facebook statuse pafund të çifteve të vetëkënaqura të ekzaltuar nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme. Por edhe më keq janë ata njerëz që ndjejnë nevojën për tu treguar të gjithëve seancat e tyre muskuloze në palestër apo që postojnë foto të

Ushtria ruse ka ndërmarrë manovra në shkallë të gjerë,  duke vendosur bombarduese strategjike dhe sisteme mbrojtëse antiajrore, në një demonstrim të papritur dhe masiv force. Si një shenjë e vijimit të tensioneve në Ukrainë, rreth 12 000 ushtarë dhe 250 avionë dhe helikopter luftarak rus  marrin pjesë në këto manovra

Kancelarja gjermane, Angela Merkel mbetet për të pestin vit radhazi gruaja më e fuqishme e botës, përpara Hillary Clintonit, kandidate për në Shtëpinë e Bardhë, dhe filantropes Melinda Gates, sipas revistës ”Forbes”. Presidentja e Bankës Qendrore amerikane, Janet Yellen kaloi nga vendi i dytë në të katërtin, e ndjekur nga

Një ofertë që  Presidenti Obama nuk mund ta refuzojë në asnjë rast! Një avokati nga Kenia i ka rënë në kokë për vajzën e tij, Maila. Por kjo nuk është asgjë. Avokati për t’i marrë dorën e vajzës Obamës, ofron jo pak, por  plot 50 lopë, 70 dele dhe 30 dhi,