19/05/2015

Histori të pabesueshme mbijetese Në vitin 2012, një cift që udhëtonte me motorrë dëbore ndeshën në atë që u duk si një makinë e vjetër e braktisur pranë qytetit të Umeas. Megjithatë, kur policia dhe punonjësit e ndihmës larguan shtresën e trashë të akullit përreth makinës, ata gjetën një njeri

Orban i “ka hipur” tigrit nacionalist. Kryeministri mohon të kaluarën naziste të vendit, dhe përkëdhel ksenofobët. Por është i kërcënuar nga e djathta ekstreme Nga Tonia Mastrobuoni Në këto ditë të pasigurta të fundpranverës, Danubi rrjedh hijerëndë përbri Parlamentit neo-gotik. Turma turistësh mësyjnë drejt jugut, dhe ndalen para monumentit që

Nëse Viena ishte udhëkryqi i spiunazhit njerëzor gjatë Luftës së Ftohtë, një nyjë vendesh të sigurtë ku spiunët nga Lindja dhe Perëndimi ruanin njëri-tjetrin nëpër kafene, mund të thuash pa hezitim se Arktiku është shndërruar në udhëkryqin e spiunazhit teknik të ditëve të sotme. Sic e thotë një proverb Inuit:

Zgjedhja më e mirë është qeveria e bazuar në meritokraci, në Kinë kjo funksion. Në një intervistë, studiuesi kanadez Daniel A. Bell, argumenton se institucionet liberale mund të tejkalohen. I pyetur pse mori si model Pekinin, me strategjinë e tij për të kooptuar udhëheqësit më të aftë, ai përgjigjet: “Por, për

Pascal-Emmanuel Gobry Kryeministri Dejvid Kameron u rizgjodh për një mandat tjetër, bazuar vetëm tek premtimi për të zhvilluar një referendum mbi qëndrimin apo daljen e Britanisë së Madhe nga Bashkimi Evropian. Elitat, kudo lëshuan sinjale alarmi. Çfarë shpellari qenka ky Kameron! Shihni çfarë rreziku që po krijon! A nuk e

Rusia po pëson tkurrjen e parë të ekonomisë së saj, qysh prej vitit 2009, me një rënie të GDP me 1,9 % në tremujorin e parë. Por mediat publike përsërisin mesazhin e shefit të Kremlinit, Vladimir Puti: më e keqja e krizës kaloi. Rënia e GDP është gjithësesi më e vogël