17/05/2015

Nga Philip Stephens Mes zhurmës dhe tërbimit, që së shpejti do të përshkojnë marrëdhëniet e Britanisë me Evropën, kundërshtarët e një Brexit në partinë konservatore të Dejvid Kameronit, kanë ndër duar një kartë të vlefshme. Fakti i pashmangshëm i rinegocimit të premtuar nga kryeministri britanik, është se ai nuk mund

Nga Daniel Henninger Jo të gjithë kanë mundësi të priten në një audiencë një orëshe me Papën, sikurse e pati të djelën e shkuar Raul Kastro në Vatikan. Por Raul Kastro nuk është cilido. Raul është presidenti i Kubës dhe trashëgimtari i diktaturës komuniste gjysmë-shekullore…  

Nga Julia Amalia Heyer Pas disa vitesh jashtë qendrës së vëmendjes, Nikolas Sarkozi është edhe një herë i kudondodhur. Ish-këshilltarët e tij, thonë se ai tashmë është më shumë i durueshëm dhe një dëgjues i mirë. Kritikët, megjithatë, thonë se ai ka shkuar edhe më tej në të djathtë. A

Nga Walaa Hussein “Al-Monitor” Lindja e Mesme po përballet me krizën e ujit. Ndërsa rajoni po përjeton konflikte mbi ujin dhe përballet me rrezikun e vazhdueshëm të përshkallëzimit të luftimeve, ekspertë të ujit parashikojnë se Shteti Islamik, synon ta përkeqësojë këtë krizë, siç dëshmohet edhe nga përpjekjet e tij për

Nga Thomas Seibert Presidenti Erdogan, që mendohet të jetë mbi politikën, i ka sytë tek fushata zgjedhore, pas së cilës si shpreson të realizojë ndryshimet kushtetuese, që i japin një pushtet të paparë Mbeten më pak se 4 javë, nga zhvillimi i zgjedhjeve parlamentare në Turqi në 7 qershor, dhe

Nga Ian Bremmer Që nga vitet ’80 dhe deri më sot, konstantja e vetme në politikën ndërkombëtare, ka qenë rritja e pandalshme e Kinës. Gjithësesi, zgjerimi i ndikimit të saj ekonomik, dallohet qartësisht nga afirmimi i rolit të saj ushtarak. Presidenti Xi Jinping, nuk duket se ka ndërmend të sfidojë