15/05/2015

RICK LYMANMAY Një skandal pothuajse surreal, me qindra-mijëra biseda të rregjistruara fshehtas, ka kapur zyrtarë të qeverisë duke diskutuar gjithcka, që nga manipulimi i zgjedhjeve, deri tek mbulimi i vrasjeve. Dy ministra dhe kreu i shërbimit të fshehtë kanë dhënë dorëheqjen. Mijëra vetë kanë dalë në rrugë, duke kërkuar largimin

Sonja Stojadinović Bilten, Kroaci … Mbrëmjen e 10 majit, Gruevski deklaroi se terroristët ishin asgjësuar dhe që “të gjithë ata që duan të keqen e Maqedonisë do të pësojnë të njëjtin fund”. Por, transmetimi live në televizion i konferencës së tij u ndërpre kur gazetarët nisën të bëjnë pyetje. Dhe

Një grua në Rusi është shtruar në spital, duke marrë veten nga plagët, pasi një ari e sulmoi dhe e varrosi të gjallë për ta ngrënë më vonë. A po shndërrohen arinjtë rusë në ngrënës të njerëzve? A është kjo shenjë që arinjtë rusë presin një dimër të ashpër? A

Molekula të ardhura në Tokë, mbi “kuaj” asteroidësh e kometash? Një herë e një kohë ishte një ide fantastiko-shkencore, sot është bërë një hipotezë solide kërkimesh Teoria panspermia ngre si hipotezë, që të paktën “tullat” themelore të jetës janë bashkuar mbi planetin tonë nga jashtë.  Shkojmë pas në kohë, e

Ish-ministrja e Punëve të Brendshme në Maqedoni, Gordana Jankullovska, në përgjimet e rradhës të publikuara sot nga opozita maqedonase, dëgjohet duke thënë se shqiptarët mund të shfarosen brenda një o Përmes një bisede telefonike me shefin e kabinetit të kryeministrit Gruevski, Martin Protuger, ish-ministrja dëgjohet duke folur për planet e

Dorëshkrimi më i madh i njohur i lashtësisë është Codex Gigas, që është quajtur ndryshe Bibla e Djallit, për shkak të një ilustrimi në një faqe të plotë të vetë Djallit dhe legjendave që vërtiten përreth librit. Duhen dy njerëz për ta ngritur librin, i cili është bërë prej më