14/05/2015

Komisioni i BE propozon një sistem kuotash për shpërndarjen e refugjatëve dhe has në rezistencë masive. Por një sistem i tillë duhet të vijë Christoph Hasselbach Refuzimi erdhi, madje para se Komisioni të paraqiste propozimet. Një rradhë shtetesh i zë menjëherë paniku, kur përfytyrojnë se do të duhej të merrnin

Eksperti i Europës Juglindore Florian Bieber mbi zhvillimet e fundit në Maqedoni, sfondin politik dhe jo etnik të ngjarjeve në Kumanovë dhe rrezikun e një destabilizmi të rajonit. DW: Shkallëzimi i situatës në fundjavë në Kumanovë risolli ndërmend pamje si ato të vitit 2001 në kohën e shpërthimit të konfliktit

Nga Ana Palacio Rendi botëror – ose mungesa e tij është një temë e nxehtë këto kohë. Fiksimi ynë pas të ardhmes së strukturave dhe sistemeve globale është i dukshëm kudo – në lajme dhe në konferenca, në listat e librave më të shitur, madje edhe në shfaqjet televizive. Njerëzit

Klaus Brinkbäumer Bota e politikës është e mbushur me rrëfime për sekrete dhe tradhëti, heshtje kolektive dhe diskrecion të individëve. Me rrëfime për besim dhe mosbesim. Bota e errët e spiunazhit nuk është e ndryshme – sekretet dhe tradhëtitë e saj janë legjendare. Por tradhëtia e Sigmar Gabrielit bën dallim…

Nga Anne Applebaum Këto zgjedhje do të mbahen mend si ato që i shpëtuan karrierën Dejvid Kameronit, kryeministrit britanik, i cili vetëm dy muaj më parë, po e mendonte seriozisht mundësinë e daljes nga politika. Ato të 7 Majit do të kujtohen ndërkaq si zgjedhjet që befas i dhanë fund