12/05/2015

Nga Aleksei Bajer* Festimet e Ditës së Fitores në Rusi, janë duke u bërë gjithnjë e më të çuditshme, ndonëse Lufta e Dytë Botërore po zhytet më tej në distancën historike, duke u bërë gjithnjë e më pak e rëndësishme në botën moderne. Milje të tëra me pëlhura të zeza

Nga Frank Luntz Kam qenë i pranishëm gjatë zhvillimit të çdo palë zgjedhjeve të përgjithshme britanike, që nga viti 1987. Këtë herë, unë s’mund ta kuptoj, sesi koalicioni aktual konservator, mundi të ketë rezultate kaq pozitive në zgjedhjet e 7 Majit – aq më tepër kur papunësia e ulët dhe

DOMINIQUE MOÏSI* Zgjedhjet britanike zbuluan dy rreziqe. Sëpari, një Mbretëri të Bashkuar më të pakët, siç e tregoi rezultati i mirë i nacionalistëve skocezë të SNP. Më pas, Bashkimit Evropian do t’i duhet të përballet me një referendum vendimtar në vitin 2017, i premtuar nga Cameroni gjatë fushatës “It’s the