10/05/2015

Kush jam unë? Dhe kush janë të tjerët? A do të provojnë atë që provoj unë, apo jo? Kur një fëmijë bën këto pyetje (zakonisht i bëjmë të gjithë kur jemi të vegjël, ndonëse më vonë i harrojmë), i bie të ndeshet me një mekanizëm shumë të rëndësishëm, themelor për

Nga Mikhail Shishkin Pyetja kryesore mbi Rusinë sot është: Në qoftë se atdheu është një përbindësh, duhet të duhet apo urrehet? Këtu çdo gjë ka ecur së bashku, në mënyrë të pandashme. Kohë më parë, një poet rus shkroi: “Një zemër e lodhur nga urrejtja s’mund të mësojë të dashurojë”

Kur një vend pranon krimet që ka kryer, kjo nënkupton një përzierje të kulturës demokratike dhe besimit se ky është më shumë një përjashtim, sesa një rregull Nga Dominique Moisi “Les Echos” Paris – “E gjithë historia, është histori bashkëkohore” – shkruante filozofi i madh italian Benedeto Kroçe. Kjo duhet

Nga Alastair Campbell Ndonjëherë, kur unë u ofroj këshilla njerëzve për të cilët punoj, u them të kenë jashtëzakonisht kujdes nga rreziku i të qenit të izoluar në guackën e vet, së bashku me stafin, pasi në këtë mënyrë përfundon i bindur nga vetë propaganda jote, duke e humbur fillin