06/05/2015

Siç e tregon lufta në Jemen, Teherani dhe Riadi janë angazhuar në një luftë të pamëshirshme. Në djall shkofshin të drejtat e njeriut dhe parimet e qeverisjes së mirë! Thanassis Cambanis * Me luftën në Jemen dhe marrëveshjen historike për çështjet bërthamore të përfunduar midis Iranit dhe Shteteve të Bashkuara,

Nga Vladimir Ryzhkov* “Moscow Times” Në qershor 2013, drejtuesja e Komitetit të Helsinkit në Moskë, disidentja e famshme e epokës sovjetike dhe e të drejtave të njeriut, Ludmilla Aleksejeva paralajmëroi se Rusia, që tashmë prej shumë kohësh është shndërruar në një shtet autoritar, rrezikon të kthehej në diçka tjetër shumë

nga Ian Buruma Përgjigja ndaj këtyre zhvillimeve alarmues nuk është nostalgjia. Nuk mundemi që thjeshtë të kthehemi në të kaluarën. Shumë gjëra kanë ndryshuar. Por një aspiratë e re drejt një barazie sociale dhe ekonomike, si dhe solidariteti ndërkombëtar, nevojitet më shumë se kurrë. Nuk mund të jetë e njëjtë

Katër njerëz, nga katër rrugë të ndryshme të jetës, të gjithë me shpresën për fat dhe famë në një botë fantazie dhe ëndrrash. Duke gjetur në vend të kësaj një fund misterioz të jetëve të tyre, dhe duke vërtetuar se ëndrrat jo gjithmonë realizohen, sidomos në Hollywood Joshja dhe shkëlqimi

Në fillim të viteve 1800, Jo Girardelli ishte magjistarja e re e zjarrit. Duke i parë nga një këndvështrim krejt i ri punët me zjarrin, Girardelli ishte në gjendje të përtypte objekte të kuqe të nxehta, pa i shkaktuar dhimbje ose dëmtime. Ata që e panë atë të luante me

Diçka e çuditshme po u ndodh banorëve të fshatit Kalaçi në Kazakistan. Ata thjesht nuk arrijnë t’i mbajnë dot sytë hapur. Çdo ditë disa fshatarë bien në gjumë në dritën e diellit dhe mbeten në gjumë për të paktën disa orë. Disa prej tyre kanë raportuar se janë zgjuar vetëm