04/05/2015

“New York Times” Nuk duhet të shihet si befasi, fakti që Shtetet e Bashkuara dhe partnerët e saj të koalicionit, po diskutojnë mbi mundësinë e zgjerimit të luftës kundër Shtetit Islamik, përtej kufijve të Irakut dhe Sirisë. Konfliktet e zgjeruara, janë bërë thuajse të zakonshme gjatë viteve të fundit, ndërsa

Nga Conrad Black Pak vetë e kanë vënë re, se mediokriteti i përgjithshëm dhe absurditeti i lidershipit të kohëve të fundit në Evropën Perëndimore, është prirja ndaj së majtës të papërgjegjshme. Sigurisht, fitorja e partisë greke eko-socialiste, SYRIZA (një ujëmbledhës për të gjithë të majtët e trallisur) ra në sy,

Popullsia e botës kohët e fundit e kaloi 7 miliardëshin, dhe kjo shifër pritet që të rritet edhe me 2 miliardë në 50 vitet e ardhshëm. Cdonjëri prej tyre do të dojë të hajë. Shtojini kësaj edhe rritjen e pritshmërisë së jetëgjatësisë dhe rënien e vdekshmërisë foshnjore, dhe në 205-ën

Rreth 2% e sasisë së ujit në botë është aktualisht nën akull. Mund të mos duket si një pjesë shumë e madhe, por nëse do të shkrinte, niveli i detit do të rritej me afro 70 metra. Ndryshimi i klimës po e godet tahsmë fort Arktikun, dhe vlerësohet që deri

Frédéric Lemaître Popullsia gjermane, në vitin 2060, nga 81 milion banorë, mund të arrijë në 68 milion banorë Gjermania ka një “thembër Akili”: ajo është demografia e saj. Të dhënat e botuara më datë 28 prill nga Destasis, zyra federale e statistikës, e konfirmon atë. Nëse popullsia aktuale është 81

Gazetari Bill Biggart po mbulonte ngjarjet e 11 shtatoroit dhe gjeti vdekjen tragjikisht pas shembjes së kullës së dytë. 4 ditë më vonë, trupi i Biggartit u gjet nën rrënoja bashkë me sendet e tij personale, që përfshinin edhe aparatet fotografitë, të cilët iu dhanë bashkëshortes. Vejusha e Biggartit më