02/05/2015

Jon Sarkin, një 35 vjeçar kiropraktor, ishte duke luajtur golf një ditë kur diçka e çuditshme i ndodhi brenda në kokë. Një nga enët e gjakut filloi të lëvizte dhe në fund i shtypi nervin e dëgjimit, duke i shkaktuar një rast shurdhimi tinnitus. Duke shpresuar për ta kuruar gumëzhimën

Ka dyshime shumë të përhapura në kryeqytetin e politikës evropiane, se në përfundim të Luftës së Ftohtë, BE-ja dhe NATO-ja e kanë transformuar Brukselin në Berlinin në shekullit XXI. “Spiunët janë mes nesh”. Në qytet ka mbi 288 seli diplomatike, qindra organizata ndërkombëtare, grupe të mëdha, OJF, lobistë. Është vendi

Në vitin 2009 kishte premtuar një botë pa armë bërthamore. Por më pas nuk ka pasur kurajën për të zbatuar një plan të vërtetë për çarmatimin James Carroll Një ditë do të kujtohemi për këtë periudhë. Atë të kalimit nga shpresa tek dështimi, periudha në të cilën Shtetet e Bashkuara

Nga Tom Wilson Ka patur një numër në rritje të tregimeve të tmerrshme, rreth mbytjes së emigrantëve në detin Mesdhe, në përpjekje për të arritur në vijën bregdetare të Evropës Jugore. Kritikët liberalë, janë turrur mbi këto tituj të kronikës së zezë, duke këmbëngulur se tragjedia po shkaktohet nga vendet

Nga veriu në jug të botës, megjithëse në forma të ndryshme, historia po hakmerret. Popujt përleshen në emër të rivaliteteve mijëravjeçare, të cilat nuk janë zbutur kurrë  Nga Bernard Guetta Jemeni, Afrika, Rusia dhe kufijtë që shemben Nga veriu në jug të botës, megjithëse në forma të ndryshme, historia po

Të pamëshirshëm apo të dobët? Çfarë na zbulon historia e Rusisë mbi vrasjet politike? Nga Daniel Beer* Vrasjet dhe Kremlini Të pamëshirshëm apo të dobët? Çfarë na zbulon historia e Rusisë mbi vrasjet politike? Nga Daniel Beer* Historia me të vërtetë nuk e përsërit veten, por garanton një lupë (shpesh